U2two Tribute Night - Sam Kramer - 't Graan Essen-Wildert

U2 Tribute Night in ‘t Graan

Wie kent Bono en zijn band U2 niet? De kansen hen te zien optreden zijn niet zo groot. Maar nu heb je de kans om te genieten van een optreden van U2two, waar Sam Kramer een identieke Bono neer zal zetten!

Sam Kramer, de zanger van U2two, is imitator en heeft niet alleen de looks van Bono, maar ook nog eens dezelfde stem. Samen met zijn band zet hij een concert neer, dat identiek is aan een optreden van U2.

Dezelfde stem als Bono

“Vroeger zeiden ze al dat ik precies dezelfde stem heb als Bono”, vertelt Sam. “Als ik naar een karaokebar ging, zong ik altijd het nummer ‘With or without you’ en naderhand kwamen ze altijd zeggen dat er geen verschil was met de stem van Bono. Toen was ik 18. Mijn zus was fan van U2 en daardoor werd ik ook fan. Op een ochtend heb ik ‘With or without you’ helemaal grijs gedraaid en meegezongen.”

In de huid van…

“Ik heb nooit les gehad. Ik ben opgegroeid in een religieuze gemeente en in de kerk werd gezongen zonder instrumenten. A capella dus. Daar heb ik echt goed leren zingen. Ik heb wel in bandjes gespeeld en nummers opgenomen, die ik opstuurde naar producers. Maar daar hoorde je nooit wat van. Tegen mijn toenmalige schoonbroer zei ik: ‘Als er ooit nog een Henny Huisman Soundmixshow komt, doe ik mee als Bono!’ In 2005 startte John de Mol de nieuwe zender Talpa, met het programma ‘In de huid van…’, waar mijn schoonbroer me over tipte. Je moest dan in de huid van je idool kruipen.”

U2two Tribute Night - t Graan Essen-Wildert - (c) Noordernieuws.be 2019 - HDB_8186

De look, de stijl én de stem van Bono

“Daar heb ik me voor opgegeven en het voordeel was dat je ook gestyled werd als je idool. Nadat ze dat bij mij hadden gedaan, verschoot ik van de gelijkenis met Bono. Ik dacht: ik heb de look, ik heb de stijl en de stem, dat wordt wel wat! Dan ga je zingen bij een repetitie en ze kwamen uit de kleedkamers om te kijken wie dat was. Die soundmixshow had zes afleveringen, ik trad in de derde op. Na die repetitie werd me al door meerderen gezegd, dat ik die zou winnen. En dat gebeurde ook.”

Een complete wereld van imitators

“Dat was een geweldige ervaring, alsof je de loterij had gewonnen. Ik zong natuurlijk ‘With or without you’ en Pride (In The Name Of Love)’. De winnaars van de shows kwamen ook tegen elkaar uit en uiteindelijk bleven een Cher imitator en ik over en ‘Cher’ won. Het bleek dat zij dat voor haar beroep deed en zo kwam ik er achter dat er een complete wereld van imitators bleek te zijn voor bedrijfsfeesten. Dan treden Tina Turner, Robbie Williams, Frans Bauer, …etc op, althans, de look-alikes. Deze ‘Cher’ had 200 optredens per jaar!”

Amsterdam Arena

“Ik heb toen een website de lucht ingegooid: www.u2tributes.com en filmpjes opgestuurd naar evenementenbureaus, waar ze heel goed ontvangen werden. Mijn eerste boeking was in Amsterdam Arena, samen met een André Hazes look-alike. De directeur van Amsterdam Arena had me op t.v. gezien en wilde een verrassingsfeestje voor zijn vrouw geven. Ik heb me gekleed als Bono en met karaokebanden uit Engeland ben ik daar naar toe gegaan. Ik was vreselijk zenuwachtig, maar het werd een enorm succes. Zo’n succes, dat de directeur naar me toe kwam en zei: ‘Volgend jaar sta jij hier op de middenstip als we tien jaar Arena vieren, samen met de andere look-alikes van de afgelopen jaren.’ En dat is ook gebeurd.”

Eerbetoon aan U2 met identieke show

“Ondertussen heb ik samen met mijn band zo’n 600 optreden gehad in diverse landen in Europa. Annelore en Thierry zijn vrienden van me en ik heb voorgesteld met mijn band in de zaal van ’t Graan op te treden. Een eerbetoon aan U2 met een identieke show. Wij zijn een band die alleen U2 nummers speelt en met ons optreden zetten we U2 ook echt neer!”

Sam Kramer - Imitator U2 zanger Bono - U2tribute - t Graan - Essen-Wildert - U2two

Wanneer: zaterdag 14 september, 21:30-00:00. Zaal open om 20:00
Waar: ’t Graan, Sint-Jansstraat 67, 2910 Essen
Inkom:
Voorverkoop: €15. Bestellen via de website
Aan de kassa: €20

LW

Facebook76
Twitter
Follow Me
Tweet