Laatste nieuws:
Amuuz wordt eet- en praatcafé 't Graan - Essen-Wildert
Annelore en Thierry met dochter Bo. Dochter Benthe was op dat moment niet aanwezig.

Amuuz wordt eet- en praatcafé ‘t Graan

Na een half jaar gesloten te zijn geweest, wordt de voormalige Amuuz weer geopend onder de naam ‘t Graan. Graan zit natuurlijk in bier, maar vroeger heeft hier ook een graanboer gewoond. Thierry Van Nimmen, de nieuwe uitbater, en zijn vrouw Annelore Hollander zijn hard aan het werk, om alles piekfijn in orde te hebben voor de opening in september.

Eet- en praatcafé ‘t Graan

Thierry, die de toog zal bemannen, heeft zijn sporen ruim verdiend in de horeca. En die kennis en kunde zal hij nu perfect kunnen gebruiken voor zijn eet- en praatcafé. “Ik werk al vanaf mijn 16de jaar in de horeca en de laatste 12 jaar was ik manager van een evenementenlocatie in Antwerpen”, legt Thierry uit. “Maar ik heb wel altijd mijn eigen zaak willen hebben.” Thierry en Annelore gingen op zoek en hoorden dat de vroegere Amuuz leeg stond. “We hadden al lang rondgekeken”, zegt Annelore, “we wonen hier en toen we hoorden dat dit vrij was, zijn we met de eigenaar gaan praten.”

Supertoffe gelegenheid

“De eigenaar was meteen mee met onze ideeën, hij stond er helemaal voor open. De feestzaal is erg aantrekkelijk voor ons, omdat je die perfect kunt combineren met ons eet- en praatcafé. Voor de zaal hebben we nu zelfs al meerdere boekingen! Annelore en ik kunnen onze ervaringen en krachten op dit gebied bundelen en mooi aanwenden om er een supertoffe gelegenheid van te maken. In het eetcafé zullen we een beperkte kaart hebben, met gerechten waar we lokale producten voor gebruiken. Ook zullen er suggesties zijn en thema-avonden, zoals bijvoorbeeld een mosselavond, barbecue, …”

Huiselijke sfeer waar mensen in thuiskomen

“We willen een gezellige, huiselijke sfeer creëren, waar mensen zogezegd in thuiskomen. De exacte datum van opening is nog niet bekend, maar die zullen we zo snel mogelijk via Noordernieuws.be bekendmaken!”

LW

Facebook1.3k
Twitter
Follow Me
Tweet

3 Reacties

  1. SCHITTEREND !!! Ons mini dorpje Wildert had dringend nood aan enige concurrentie. Het voor ogen gestelde concept, de toog, heel belangrijk dat die er komt voor het sociaal contact, de mogelijkheid om bij een pint een knabbeltje te bestellen, de eetgelegenheid en zeker de thema avonden zullen veel dorpelingen aanspreken. Vroeger in de Vlaamse Leeuw bij Jos en Irma, en later in de Amuuz bij Sofie waren er heel veel verenigingen gevestigd die spijtig genoeg met de sluiting van het café, sedertdien hun thuislocatie waren verloren, en tegen hun wil buiten het dorp, her en der verspreid, hun toevlucht moesten zoeken, zullen ongetwijfeld niet aarzelen om eindelijk te kunnen terugkeren. Het schitterend terras, volle zon in de zomer, waar heel veel fietsers hun dorst kwamen lessen en in oktober met de Kermis op Wildert zal zeker kunnen rekenen op veel bezoekers. Wij wensen dus de nieuwe uitbaters veel succes en zien halsreikend uit naar de opening van ‘t Graan.

  2. Mieke van Dorst(Smit)

    Succes Annelore en Thierry, we komen zeker een keer langs

  3. De Ridder Katrien

    wij wensen jullie veel succes met de nieuwe zaak.