Laatste nieuws:
5 trucs om je oren te ‘ploppen’ na je vlucht

5 trucs om je oren te ‘ploppen’ na je vlucht

Blijft vervelend, ongeacht hoe vaak we vliegen: oorpijn tijdens de vlucht. Zo kom je weer van je klachten af.

1. Valsava-techniek

Sluit je mond, knijp je neusgaten dicht en blaas zachtjes. Met dit bekende trucje neutraliseer je de druk in de buis van Eustachius – de verbinding tussen de middenoorholte en de keel-neusholte. Maar wees voorzichtig; als je té hard blaast kun je je trommelvliezen beschadigen.

2. Toynbee-techniek

De Toynbee-techniek lijkt op de Valsava-techniek, alleen gebruik je hiervoor water in plaats van lucht. Knijp je neusgaten dicht en neem een paar slokjes water om je te helpen slikken. Herhaal deze techniek voor een optimaal effect.

3. Edmonds-techniek

Met de Edmonds-techniek verhelp je milde verstoppingen. Steek je onderkaak uit alsof je onderbeet hebt en beweeg je onderkaak vervolgens rap heen en weer. De luchtdruk in de buis van Eustachius wordt hiermee hersteld.

4. Neus- of oorspray

Klinkt simpel, maar het gebruik van een neus- of oorspray kan wel degelijk effectief zijn. Met een neusspray ga je neusverstopping tegen waardoor de buis van Eustachius zich weer opent en een oorkanaalverstopping verholpen wordt. Met een oorspray verwijder je op pijnloze wijze overtollig oorsmeer, wat óók een boosdoener kan zijn.

5. Huis-tuin-en-keukentechnieken

Ben je aangekomen in je accommodatie en heb je nog stééds last van je oren? Dan zijn er een aantal huis-tuin-en-keukenoplossingen. Zo kun je een washandje onder warm water houden, het uitwringen en het gedurende vijf à tien minuten op je oor laten rusten totdat het water erin is gesijpeld. Voor een andere techniek heb je lauwe, dus kort verhitte olijfolie nodig – kijk de hotelstaff lief aan of ga naar een supermartk – om eventueel opgehoopt oorsmeer eerst te verzachten en erna te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld een lepeltje om de vloeistof (drie tot vijf druppels) je oor in te laten druppelen en ga vijf à tien minuten met je hoofd opzij liggen zodat het erin kan lopen.

Voorkomen is beter dan genezen. 5 extra tips

-Kauw kauwgom tijdens de vlucht
-Sabbel tijdens de vlucht op een snoepje
-Slik even flink tijdens de vlucht
-Gaap even goed tijdens de vlucht
-Gebruik speciale oordopjes voor in het vliegtuig

Bron: Columbus Travel
Foto: Noordernieuws.be

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet