Laatste nieuws:
Lezerscampagne: Marc Scheepers, Vlaams Belang

Noordernieuws lezerscampagne verkiezingen

Op zondag 14 oktober zullen verkiezingen gehouden worden; onder andere voor de gemeenteraad in Essen. Noordernieuws volgt al een aantal jaren de Essense politiek. Om zowel de deelnemende partijen als onze lezers goed te informeren zullen wij vanaf morgen beginnen met onze ‘Noordernieuws lezerscampagne’. Om de dag zal een vertegenwoordiger van alle verkiesbare partijen uit Essen een betoog houden voor de lezers van Noordernieuws.

Even kort voorstellen

Vandaag stellen alle deelnemers zich al kort voor. Vanaf morgen zullen zij een betoog mogen houden voor onze lezers. We beginnen met de verkiesbare partijen die niet deel uitmaken van de huidige gemeenteraad. We eindigen met de verkiesbare partijen die zetelen in de huidige gemeenteraad, waarbij we beginnen met de kleinste partij en eindigen met de grootste.


 

Marc Scheepers - Vlaams Belang - Essen
Marc Scheepers, Lijsttrekker Vlaams belang (donderdag 27 september)

Ik ben getogen en geboren in Essen Hoek. Ben daar ook mijn schoolcarrière begonnen om daarna, op uitzondering van de laatste 2 jaar, altijd school te hebben gelopen in Essen. Ook heb ik een heel deel van mijn jeugd doorgebracht in de plaatselijke afdeling van de scouts, waar volgens mij het Vlaams nationalisme is beginnen te groeien. Na mijn legerdienst vervuld te hebben in Duitsland ben ik beginnen te werken, wat ik tot dusver nog steeds doe. Een 20-tal jaren geleden heb ik samen met Erik De Meyer het Vlaams Blok opgericht in Essen.


 

Siegfried Heylen - Essens Belang
Siegfried Heylen, nummer 3 lijst Essens belang (zaterdag 29 september)

Mijn naam is Siegfried Heylen, “Sig” in de volksmond. Opgegroeid in en rond Essen tussen de boeren, waar ik heb geleerd dat eenvoud en hard werken voldoening geeft. Bij de paters dominicanen heb ik geleerd een hand te reiken en ook met de simpelste dingen hulp te geven. Daar kreeg ik grappig genoeg de bijnaam “Parzival”. Al meer dan 20 jaar werk ik in de grafische sector. Ik ben nu 5 jaar gemeenteraadslid, en sinds begin dit jaar zetelend voor Essen’s Belang. Deze keuze heb ik niet alleen gemaakt, maar samen met verschillende mensen. Ik ben blij met deze keuze want dit geeft mij de mogelijkheid om mij nog meer in te zetten voor Essen.


 

Jokke Hennekam - sp.a Essen
Jokke Hennekam, nummer 2 op de lijst van sp.a (maandag 1 oktober)

Jokke Hennekam kent al een lange loopbaan binnen de Essense politiek. Eerst vanaf 2000 als gemeenteraadslid en nu alweer twee legislaturen als schepen. Naast dat ze bezig is aan een tweede termijn als schepen van cultuur, sociale zaken en seniorenbeleid, is werkzaam in de Bijster.
Ze is getrouwd en heeft twee kinderen en inmiddels ook al twee kleinkinderen.
Ook de komende legislatuur hoopt ze samen met sp.a Essen een sociaal karakter te kunnen geven.
Haar boodschap is ‘hart-boven-hard’.


 

Dirk Smout - NVA PLE - Essen
Dirk Smout, lijsttrekker N-VA/PLE (woensdag 3 oktober)

Dirk Smout zetelt sinds 1994 in de gemeenteraad van Essen en is daarmee één van de meest ervaren raadsleden. Hij is ook lid van de Politieraad van Zone Grens. Professioneel is hij manager bij Katoennatie en in het Horendonkse verenigingsleven zet hij mee zijn schouders onder de volksspelen, carnaval en het Sinterklaascomité. Dirk volleybalt en is ook jeugdscheidsrechter. Hij is getrouwd met Kathleen en vader van drie.
Bij de verkiezingen van 14 oktober trekt hij de lijst N-VA/PLE, die bij de voorbije verkiezingen onder zijn leiding groeide van één tot eerst vijf en nu negen zetels in de gemeenteraad.


 

Gaston Van Tichelt - CD&V Essen - Noordernieuws.be 2018

Gaston van Tichelt, lijsttrekker CD&V (vrijdag 5 oktober)

Gaston van Tichelt is reeds 12 jaar Burgemeester van Essen. De uittredend burgemeester kent een lange politieke carrière en werd in 2000 al gekozen voor de Essense gemeenteraad.
Woonachtig in Wildert en hij is al 21 jaar getrouwd en vader van drie kinderen. Zijn politieke ambitie begint echter al eerder, na zijn studie rechten, wanneer hij aan de slag gaat op het kabinet van Vlaams minister Wivina Demeester en later ook voor Inge Vervotte.
Hij hoopt ook de komende zes jaar zich te mogen inspannen voor een gemeente met een levendig en gevarieerd verenigingsleven, ruime keuze in onderwijs en een goed klimaat voor ondernemers.

 

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet