Mondmasker voor iedere inwoner van Brecht

Mondmasker voor iedere inwoner van Brecht

Binnenkort start een nieuwe fase: persoonlijke en professionele activiteiten die stilaan opnieuw progressief beginnen, in een periode waar het coronavirus nog altijd aanwezig is in onze maatschappij. We zullen ons moeten aanpassen, zonder de basisregels uit het oog te verliezen. Het dragen van een mondmasker is naast de bestaande maatregelen die behouden blijven (handen wassen, fysieke afstand van 1,5 meter, hoesten en niezen in je elleboog, thuis blijven als je ziek bent,…) een handeling die ons kan helpen bij deze overgang.

Dragen mondmasker wordt onder bepaalde omstandigheden verplicht

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van (stoffen) mondmaskers een belangrijke rol zal spelen bij de versoepeling van de maatregelen, stapsgewijs vanaf 4 mei. Het dragen van een mondmasker zal vanaf 4 mei verplicht worden op het openbaar vervoer vanaf 12 jaar. Je draagt het vanaf dat je het station of de halte betreedt. Op de werkvloer zal een mondmasker verplicht zijn waar de fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden. In de scholen zullen mondmaskers in een latere fase verplicht worden voor kinderen vanaf 12 jaar en voor het personeel.

Gemeente Brecht koopt mondmasker aan voor iedere Brechtenaar

Daarom heeft de gemeente Brecht een bestelling van 34.000 herbruikbare mondmaskers geplaatst bij een Brechtse ondernemer. Rond half mei zal iedere inwoner er eentje ontvangen, bedrukt met het gemeentelogo. Hiermee willen we iedere inwoner van Brecht een gelijke kans op bescherming bieden.

Gebruik het juist

Het dragen van een stoffen mondmasker doe je niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. Het mondmasker moet aan bepaalde criteria voldoen om deze bescherming te bieden, maar het moet vooral op de juiste manier worden gebruikt.

Waarom worden mondmaskers aanbevolen? Hoe kan je een mondmasker maken? Hoe moet je een mondmasker gebruiken? Een antwoord op deze vragen kan je op deze pagina vinden en via de veelgestelde vragen op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/.

Nationale naaiactie

Je zal wellicht nog een of meerdere extra mondmaskers kunnen gebruiken. Kan je zelf naaien en ben je er nog niet mee gestart? Lees er alles over op www.maakjemondmasker.be en doe mee aan de nationale naaiactie.

Heb je nog geen mondmasker maar wil je anderen en jezelf wel al beschermen? Een (dichtgeweven) sjaal of bandana werkt ook uitstekend. #samentegencorona

Bron: gemeente Brecht
Foto: Pixabay

Facebook91
Twitter
Follow Me
Tweet