Martine de Weerdt presenteert Doorstromers

Martine de Weerdt presenteert Doorstromers

In deze nieuwe erotische thriller van schrijfster en columniste Martine de Weerdt lopen fictie en non-fictie door elkaar. Het beschrijft een vrouw die opvoedster van beroep is en in de trein een jong meisje met haar oppas ontmoet. Een stem fluistert in haar oor: Red dat kind… Het begin van een thriller, waarin het bovennatuurlijke als een rode draad door het verhaal loopt.

Derde boek

‘Doorstromers’ is het derde boek van Martine de Weerdt en volgt hiermee ‘Een huis met een scenario’ en ‘Een tekstbericht met gebaren op’. Deze drie boeken vormen één verhaal, maar kunnen prima los van elkaar gelezen worden. ‘Doorstromers’ sluit op zijn beurt ook weer naadloos aan bij ‘Een huis met een scenario’. Uniek aan ‘Doorstromers’ is, dat bij emotionele passages verwezen wordt naar muziek die de situatie onderschrijft, zoals filmmuziek dat doet. Net als bij Martines eerdere boeken lopen fictie en non-fictie door elkaar heen. Een belangrijk deel is autobiografisch: gevoelens, emoties, humor en ook gebeurtenissen.
“Beelden en situaties komen zo bij me binnen”, vertelt Martine. “Ik verweef die met gebeurtenissen uit mijn eigen leven en dat van andere mensen en ga zo zelf helemaal mee in mijn verhaal.”

Martine De Weerdt - Doorstromers - Noordernieuws.be

Passage uit ‘Doorstromers’

Ik kijk in de spiegel en inderdaad, het is een rare spiegel. Het spiegelbeeld lijkt een beetje op een weerspiegeling in het water. Ik ga met mijn hand over de spiegel, net zoals over water gaat waardoor er kringen in het water ontstaan en je reflectie verdwijnt. Daar waar ik de spiegel aanraak verschijnt er een matte vlek met drie glasheldere uitsparingen. Omdat deze net voor mijn gezicht opdoemt, weerkaatsen mijn ogen en mond in de uitsparingen, waardoor het op een echt gezicht lijkt. Dan hoor ik weer die zacht fluisterde stem, een stem die gedragen lijkt door een zachte bries. Ze blaast zachtjes in mijn oor en fluistert.
“Blijfffff, blijffffff! Red haar en jezelf.”
‘Waarom?’ vraag ik.
Ik krijg geen antwoord. Wat overkomt me? Sta ik terug open voor “hen”? Ik kon als kind praten met overleden mensen en dingen waarnemen die voor een ander onmogelijk leken, maar dat werd door niemand geloofd. Volgens de psychologe uit het tehuis waren het denkbeeldige vriendjes waar ik me aan vasthield omdat ik niemand meer had. Ik liet ze in hun wijsheid. Ik wist het toen zeker, die geesten waren echt want ze vertelden me dingen die gebeurd waren die niemand wist en zelfs dingen die nog moesten gebeuren. Zo wist ik op voorhand al dat bepaalde mensen gingen sterven en hoe. Als geesten niet bestaan? Hoe kon ik dat dan weten?

Presentatie ‘Doorstromers’

Martine nodigt u uit voor haar boekpresentatie aanstaande zaterdag 3 juni van 19:00 tot 21:00 in restaurant Daxx, Boudewijnlaan 92, 2243 Pulle.
Een unieke kans om deze getalenteerde schrijfster en columniste te ontmoeten en uw boek te laten voorzien van een persoonlijke boodschap!

Vinopio Sterke drank & Wijn zorgt ervoor dat u verwelkomd wordt met een heerlijk glas koele Cava!

LW

Foto boven artikel: Dennis van Tergouw
Foto cover boek: Pascal Heydt

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!

Eén reactie

  1. Was een super gezellige avond en de cava (pamplemousse van Vinopio) heel lekker