Koop een lokaal cadeaupakket gemaakt van gerecycleerd materiaal

Koop een lokaal cadeaupakket gemaakt van gerecycleerd materiaal

Het toeristisch kantoor van Essen verkoopt al jaar en dag manden gevuld met allerlei lekkere streekproducten. Ze gingen op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief voor de manden en kwamen uit bij Zorgboerderij vzw De Rommeshoef.

Bij Zorgboerderij vzw De Rommeshoef werken ze al jaren samen met mensen met een sociale, lichamelijke of psychische hulpvraag. Op de boerderij krijgen deze mensen een nuttige dagbesteding. Sinds kort maken zij de nieuwe cadeaupakketten voor Toerisme Essen: kistjes gemaakt van houtafval. Frans Schrauwen, voormalig burgemeester en voorzitter van de Heemkundige Kring, bracht Toerisme Essen en de zorgboerderij in contact met elkaar.

Win-Winsituatie voor iedereen

Frans Schrauwen: “Mijn schoonzoon werkt voor een keukenbedrijf. De fabrikanten van koelkasten en wasmachines leveren hun producten op een houten pallet. Dat hout breek ik af en breng ik naar de zorgboerderij. Zij maken er de kistjes van. Het is een win-winsituatie voor iedereen. Het keukenbedrijf moet het afval niet naar het recyclagepark brengen, de zorgboerderij geeft mensen een nuttige taak en het toeristisch kantoor heeft een meer ecologische verpakking.”

Wat zit er in een pakket?

Wies en Petra, VVV Toerisme Essen: “We vullen het kistje met zo veel mogelijk lokale producten. Je kan een op voorhand gemaakt pakket kopen of zelf een kist samenstellen. We hebben porto, pompoenjenever, lokale bieren, gin, honing, notenolie, mosterd, een mok van Essen, lokaal gebrande koffie, confituur, muesli en koekjes van Essense bakkers. Voor 25 à 30 euro heb je een cadeau met veel variatie aan producten.”

Meer info?

www.vvvessen.be – 03 677 19 91

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook220
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!