Broeder Willy Mosselmans - Missiewerken Redemptoristen over heel de wereld - HDB_0827u80

Missiewerken Broeder Willy helpen duizenden mensen over heel de wereld

48 jaar geleden trad Broeder Willy Mosselmans toe tot het klooster van de Redemptoristen in Essen. Na tien jaar ging hij naar de Algemeen Overste, omdat hij met missiewerken wilde starten. Hij zag en ziet dat als zijn roeping en hielp de afgelopen 38 jaar duizenden mensen over heel de wereld.

Ook hier veel armoede

“Toen ik hier 38 geleden mee begon, had ik nog geen contacten en geen goederen om te verschepen. Maar door mijn kleding inzamelingsacties werd ik steeds bekender en ondertussen heb ik een heel groot netwerk opgebouwd”, vertelt Broeder Willy. “Mijn containers met goederen gaan niet alleen naar verre landen, want ook in België, Duitsland en Nederland zijn veel kansarmen. De spullen gaan naar en worden verdeeld door de diverse instanties, vooral door de Zusters van Moeder Theresa.”

Broeder Willy Mosselmans - Missiewerken Redemptoristen over heel de wereld - HDB_0828s

Diverse noden

“Sommige landen hebben nood aan specifieke dingen. In Roemenië bijvoorbeeld, is de vraag naar winterkleding enorm. Nigeria en Kameroen hebben nood aan hospitaalmaterialen, net als Bolivia en daar is ook veel behoefte aan brandweermaterialen. De Filipijnen en Congo hebben school- en ziekenhuismaterialen nodig. In Costa Rica, en dan vooral de Indianen, kunnen ze alles gebruiken. Daar liggen de gehandicapten gewoon op de grond, dat is vreselijk om te zien. Kinderen die op een stuk karton slapen, omdat ze geen bed hebben en het hoofdvoedsel is bananen. Want er is nauwelijks iets anders dat ze kunnen betalen.”

Spullen in goede staat altijd welkom!

“In het afgelopen jaar werden er 43 containers verzonden, goed voor in totaal 386.711 kilo goederen die mensen wereldwijd hebben geholpen. Al deze spullen werden gecontroleerd, gesorteerd en ingeladen door mijn onmisbare en enthousiaste vrijwilligers. Die zijn echt goud waard! De vraag naar spullen wordt niet minder, want er is zoveel armoede. Daarom zijn bruikbare spullen in goede staat steeds welkom! Mensen kunnen mij daarom altijd contacteren, mijn telefoonnummer is (+32) (0)495.777.626!”

NN

Facebook305
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!