Laatste nieuws:
Klassieke concerten in park van Brasschaat

Klassieke concerten in park van Brasschaat

Het prachtige park van Brasschaat is in augustus twee avonden het kader van unieke openluchtconcerten waarin dirigent en componist Dirk Brossé een groot aandeel heeft. Hij is al 40 jaar lang een naam van wereldfaam in het muzieklandschap en is momenteel Music Director van het Chamber Orchestra of Philadelphia, van Film Festival Gent / World Soundtrack Awards en artistiek leider van zijn kamerorkest Prima La Musica.

Onze natuur

Op zondag 13 augustus om 20.30 uur wordt op een groot scherm in openlucht de film ‘Onze natuur’ vertoont met livemuziek gebracht door Prima La Musica. Dirk Brossé componeerde voor deze film de soundtrack, terwijl Matteo Simoni de rol van verteller op zich nam. De film is een schitterende natuurdocumentaire over de natuur in je eigen achtertuin, in ons land. Je ziet prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren en planten voorbijflitsen. Kaarten voor deze voorstelling (met livemuziek) reserveren kan online via tickets.hotelhungaria.be/group/onze-natuur.

Klassieke concerten in park van Brasschaat2

Weense muziek

Voor de negende keer wordt het park van Brasschaat op dinsdag 15 augustus het decor voor ‘Klassiek in het park’. Dit jaar staan de ‘Maestro’s van de Donau’ op het programma. Het wordt een klassiek muzikaal openluchtfeest met heerlijke muziek uit Wenen. In deze mooie Oostenrijkse stad aan de Donau leefden en werkten de grootste componisten en componeerden er prachtige muziek. Maestro Dirk Brossé en artistiek directeur Aäron Wajnberg namen een duik in het rijke muzikale verleden van Wenen en selecteerden de meest meeslepende aria’s en symfonische passages van Beethoven, Mozart, Haydn, Brahms, Lehar en natuurlijk Strauss. Sopraan Charlotte Wajnberg, laureate van de Koningin Elisabeth Wedstrijd, tenor Stefan Cifolelli en de jonge Amerikaanse revelatie mezzo-sopraan Shannon Keegan zorgen voor unieke vertolkingen begeleid door het Flanders Festival Orchestra o.l.v. dirigent Dirk Brossé. Ook de jonge getalenteerde violiste Alexandra Cooreman en de virtuoze citerspeler Val Cortoni betreden het podium. Vanaf 18 uur word je in de schaduw van het kasteel van Brasschaat ondergedompeld in de Weense sfeer in de openluchtfoyer Wienerplatz, waar jonge muzikanten livemuziek brengen op de muziekkiosk. Om 20 uur begint het concert op het hoofdpodium. Na afloop speelt een Wienerensemble ten dans vanop de kiosk.

Meer info vind je op www.klassiekinhetpark.be. Daar kan je ook kaarten reserveren (vanaf € 15).

MLH

Foto: © MLH

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet