Laatste nieuws:
Jaarlijkse cyclowedstrijd Molenheidevrienden

Jaarlijkse cyclowedstrijd Molenheidevrienden

Vandaag, 27 maart, was de jaarlijkse wielerwedstrijd voor nieuwelingen en junioren van de Molenheidevrienden. Dit is twee weken later dan gewoonlijk, wat te maken heeft met de Belgische en Nederlandse wielerkalender. In totaal deden er 39 nieuwelingen mee en 111 junioren. Ondanks de sombere weersvoorspellingen, werd het een stralende dag tot het grote geluk van deelnemers en toeschouwers.

Foto gemaakt door Bianca
Foto gemaakt door Bianca

De omloop liep via de volgende route: Stationsstraat (Volkshuis) – Molenstraat – Oude Baan – Donkweg – Heikantstraat – Veldweg – Kerkstraat – Sint-Antoniusstraat – Stationsstraat. Per ronde 6.2 kilometer. De nieuwelingen gingen deze omloop acht keer rijden, de junioren elf keer.

seingeversseingeversseingeverfs

Links Peter Schepens, rechts Jan Anthonissen
Links Peter Schepens, rechts Jan Anthonissen
Op cruciale punten stonden seingevers, die de veiligheid in goede banen leidden. Soms loopt dat niet goed af. “Ik doe dit al dertig jaar”, vertelt Jan Anthonissen, “het is me overkomen dat een Nederlandse mevrouw die niet om wilde rijden mij uiteindelijk van achter aanreed, met alle gevolgen van dien.”

Fans uit Kopenhagen
Fans uit Kopenhagen
Er deden mensen van diverse nationaliteiten mee aan de cross: Belgen, Nederlanders, Noren, Denen, Britten en zelfs één Amerikaan. In het publiek was een groep Denen uit Kopenhagen die meegereisd waren om hun helden aan te moedigen.

Niet iedereen viel in de prijzen. Iedere keer als een rode vlag werd geheven, betekende dit het afvallen van crossers, ondanks hun inspanningen. Loop je drie minuten of meer achter, moest je van de weg.

Mauro Spapen
Winnaar nieuwelingen: Mauro Spapen
Noordernieuws Cyclo Essen Pasen2016 Winnaar nieuwelingen Mauro Spapen
Winnaar nieuwelingen: Mauro Spapen
De wedstrijd was spannend en vergde veel van de deelnemers. Uiteindelijk werd de cross voor nieuwelingen gewonnen door de Nederlander Mauro Spapen uit Rijen, die de afstand van 49.6 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 38.58 kilometer per uur. Tweede werd de Nederlander Ties van Rijsbergen en derde Jensen Mattias Skelmose uit Denemarken.

Kristian Hessel
Winnaar junioren – Kristian Hessel
De juniorencross werd gewonnnen door Kristian Siig Hessel uit Denemarken, die de afstand van 68.2 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 41.1 kilometer per uur. Nummer twee was de Nederlander Yentl Ruijmgaard en Joakim Kjemhus uit Noorwegen eindigde als derde.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet