Laatste nieuws:
Afterpartycrossvrienden organiseren Kampioenschap van Essen

Afterpartycrossvrienden organiseert Kampioenschap van Essen

Het is 25 jaar geleden dat er in Essen-Hoek nog een wielerwedstrijd is gereden. Reden voor Jan Anthonissen om er weer eentje te organiseren!

Wielerwedstrijd in Essen-Hoek

“Samen met mijn schoonbroers, Peter en Herman Schepens, ga ik vrijwel wekelijks wielerwedstrijden zien”, vertelt Jan Anthonissen, organisator van Kampioenschap van Essen. “We hebben toen eens een wielerwedstrijd gezien van miniemen en aspiranten in Arendonk. Seppe en Hanna, de kinderen van Tim Sanders, buren van ons, reden daar ook in mee, ik wist niet dat die koersten. Vroeger werd dat ook in Hoek gedaan, dat was echter niet voor de jeugd, maar voor de liefhebbers. Ik wilde iets doen voor de jeugd en ben met het plan gaan spelen om een wielerwedstrijd te organiseren, met aansluitend kampioenschappen voor de bewoners van Essen. De indeling wordt in twee reeksen gedaan: +45 en -45 jarigen.”

Jan Anthonissen - Afterpartycrossvrienden organiseert wielerkampioenschap van Essen - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_6273
Organisator Jan Anthonissen
Voorbereidingen

“Ik ben toestemming aan de gemeenten Essen en Woensdrecht gaan vragen, aan Woensdrecht omdat de grens dan wordt afgesloten, en dat is goedgekeurd. Om te voorkomen dat de omloop te lang afgesloten is voor doorgaand verkeer, ga ik binnenkort weer overleggen met de gemeente en politie. Ook in verband met de veiligheidsplannen. Ik heb vergunning aan moeten vragen bij de Belgische Wielrijdersbond in verband met verzekeringen. En natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar sponsors. Op de dag zelf moet natuurlijk van alles georganiseerd worden, zo zijn er dertien seingevers nodig en een twintigtal helpers.”

Afterpartycrossvrienden organiseren Kampioenschap van Essen2

Jim Aernouts

“Om 06:30 beginnen we met de nadarhekken te zetten. Er komen een frituur, een springkasteel en randanimatie, een plek voor de jury, natuurlijk moeten er prijzen worden voorzien en nog veel meer. Op dit moment hebben we al meer dan honderd inschrijvingen voor miniemen en aspiranten. Maximaal kunnen er 250 renners zich inschrijven. Het vertrek voor miniemen en aspiranten wordt gegeven door ex-veldrijder Jim Aernouts.”

Huldigingen

“Voor het Kampioenschap Essen kunnen deelnemers zich ter plaatse inschrijven in café Hoek-City. De eerste drie mannen/jongens en eerste drie vrouwen/meisjes drie in elke wedstrijd worden gehuldigd. Dat geldt tevens de eerste drie mannen en de eerste drie vrouwen voor Kampioenschap van Essen. Bij de miniemen en aspiranten krijgt elke deelnemer een medaille en na de wedstrijd een appel.”

Met dank aan onze sponsors

“Natuurlijk wordt er doorheen de dag voor de inwendige mens van de seingevers gezorgd. Na de wedstrijd mogen ze samen met de helpers lekkere frietjes met een portie vlees bij het frituur gaan eten. Daarnaast krijgen ze drie drankbonnen om lekker wat te drinken bij café Hoek-City. We hopen op goed weer, veel renners en natuurlijk een gezellige dag. We kunnen dit geweldige evenement organiseren met dank aan onze hoofdsponsors: NXT GEAR, Drankenhandel Van Oevelen, Scholten Gevelproject uit Nispen en andere gulle sponsors!”

NN

Facebook53
Twitter
Follow Me
Tweet