Laatste nieuws:
Hagelkruis en Kloosterstraat tijdelijk schoolstraten

Hagelkruis en Kloosterstraat tijdelijk schoolstraten

Vanaf 15 mei gaan de scholen weer deels van start en om de regels rond social distancing te respecteren worden enkele maatregelen getroffen. Tot aan het einde van het schooljaar zullen de Kloosterstraat en het Hagelkruis tijdelijke schoolstraten zijn. Dit om de veiligheid rondom de scholen Triangel en De Wissel te garanderen.

Wat is een schoolstraat?

Een schoolstraat houdt in dat een gedeelte van de straat aan het begin en aan het einde van de schooldag gedurende een zo kort mogelijke periode afgesloten wordt. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden.

Het Hagelkruis wordt een schoolstraat vanaf de Wissel (net na de parking van de Wissel) tot aan de bocht. Ook hier worden nadarhekken geplaatst. Het Hagelkruis wordt elke schooldag een schoolstraat op volgende momenten:
Bij het schoolbegin van 8u10 tot 8u30
Bij het schooleinde van 15u00 tot 15u20
Op woensdagmiddag van 11u55 tot 12u15

De Kloosterstraat wordt een schoolstraat vanaf de Bredabaan tot aan het Gemeentepark. Dit zal fysiek duidelijk gemaakt worden door nadarhekken die door de mensen van de school geplaatst en verwijderd zullen worden. De Kloosterstraat wordt elke schooldag een schoolstraat op volgende momenten:
Bij het schoolbegin van 8u25 tot 8u40
Bij het schooleinde van 15u10 tot 15u30
Op woensdagmiddag van 12u15 tot 12u30

Dankzij de schoolstraten kunnen de ouders met respect voor de nodige veilige afstand hun kinderen brengen en ophalen.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Google Street View

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet