Laatste nieuws:
Groen licht voor jeugd in zomer

Groen licht voor jeugd in zomer

Jeugdkampen, -activiteiten en speelpleinen mogen plaatsvinden in de zomervakantie. Dat werd beslist.

Het gaat onder meer om jeugdbewegingskampen, speelpleinen, sportkampen en bepaalde jeugdactiviteiten. Er komen voor deze activiteiten contactbubbels van maximum 50 kinderen, jongeren en begeleiders. Binnen die bubbels is er geen fysieke afstand nodig. Er wordt wel gewerkt met verschillende hygiënemaatregelen, met een onderscheid tussen -12 en +12 jaar. Aanbevolen wordt om alles maximaal in de buitenlucht te organiseren. Meer details volgen later.

In Kapellen gaan sportkampen en speelpleinen dus door deze zomer. Inschrijven zal mogelijk zijn vanaf dinsdag 2 juni (via de webwinkel). Meer info hierover volgt na bespreking door de gemeentelijke coronacrisiscel (maandag). Aansluitend worden de pagina’s op deze website ook geüpdatet.

Er bestaat ook een Vlaams plan om meer kinderen naar school te laten gaan, maar dat advies passeert eerst nog via de Nationale Veiligheidsraad.
-In het kleuteronderwijs zijn vanaf 2 juni alle kleuters voltijds welkom. De klasgroep wordt als ‘bubbel’ aanzien, ook al zitten er meer dan twintig kinderen per klas. Aan social distancing moeten de kinderen zich niet houden en de leerkrachten moeten geen mondmaskers dragen in de klas.
-In het basisonderwijs zijn ook alle leerlingen weer welkom, maar zij zullen maar voor minstens de helft van de lestijd naar school moeten, met een maximum van vier dagen per week. Nu gaan enkel de scholieren uit het eerste, tweede en zesde leerjaar naar school.
-In het secundair onderwijs kunnen ook leerlingen van het tweede en het vierde jaar vanaf 2 juni weer naar school. Ze krijgen maximum 2 volle dagen of vier halve dagen les. Voor de leerlingen uit het eerste, derde en vijfde jaar wordt tenminste één dag georganiseerd om hen terug op school uit te nodigen als ‘afsluiter’ van hun leerjaar.

Maar voor alle duidelijkheid: het plan voor het onderwijs moet eerst nog door de Nationale Veiligheidsraad worden goedgekeurd.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet