Laatste nieuws:
Grenscross Essen slaat nieuwe weg in

GrensCross Essen slaat nieuwe weg in

Op 7, 8 en 9 april 2017 gaat voor de zesde keer GrensCross door op over d’Aa. Een autosportspektakel waarin piloten in verschillende klassen het tegen elkaar opnemen. De deelnemers komen uit alle windstreken: Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Engeland.

“We zijn uitgegroeid tot een Cross & Food evenement en voor deze editie van de GrensCross wordt er veel samengewerkt met de Essense verenigingen.” vertelt Patrick Van Beeumen, “Dat is omdat we van mening zijn dat deze samenwerking de enige en juiste manier is om een evenement te doen slagen. Misschien werken we bij de volgende editie samen met nog andere verenigingen.”

Grenscross Essen slaat nieuwe weg in

Chiro Den Uil zal helpen met het opstellen en afbreken van de feesttent, de toog wordt gedaan door carnavalsvereniging Staesi. “Door deze verenigingen te steunen, kunnen zij hun socio-culturele bijdrage in Essen blijven leveren.” licht Patrick toe, ‘We voorzien deze keer in een heus eetpleintje. Er hebben een zestal zogeheten ‘foodtrucks’ toegezegd, waar je fritten, hamburgers, soep, wafelhotdogs, twisters, ijs en nog veel meer lekkere dingen kunt kopen.”

Grenscross Essen slaat nieuwe weg in

Ook de kinderen worden niet vergeten en zullen er onder andere een kidcross zijn, grime, car painting, ballonnen plooien, grabbelton en een springkasteel.
Voor volwassenen is er natuurlijk om te beginnen de autocross en zaterdagavond komt de coverband ‘Sold Out’ optreden.

Zonder afbreuk te doen aan andere klassen, brengen 3-wielers, sierra duo en de balken reeksen het meeste spektakel. 3-wielers zijn ingekorte auto’s met achteraan een derde wiel, sierra duo zijn auto’s met piloten, de ene stuurt en de andere bedient de pedalen (dit is de ultieme samenwerking). De balken zijn de enige contactklasse waarbij trekken en duwen is toegelaten, de balken rijden ook DD( groot) en dd(klein). Ze rijden, botsen en knotsen tot er uiteindelijk nog maar eentje overblijft.

Grenscross Essen slaat nieuwe weg in

“Informatie kan je vinden op grenscross.be en via facebook kun je ons volgen. Het inschrijven voor deze editie was spectaculair! Na een weekje konden we de urencross al afsluiten, omdat de limiet voor het aantal deelnemers reeds was bereikt. Een paar dagen later werden de balken afgesloten, omdat die limiet ook al was bereikt. Alle andere klassen hebben een ruimer aantal deelnemers, bij sommige zijn nog maar enkele plaatsen vrij.”

“Dit heeft ons enorm verrast en toont aan dat er weldegelijk een maatschappelijk draagvlak is voor een autosportspektakel, dit geeft ons moed en “goesting” naar de toekomst toe.”

Grenscross Essen slaat nieuwe weg in

Foto’s: Grenscross Essen

LW

Facebook151
Twitter
Follow Me
Tweet