Laatste nieuws:
Cyberpesten

Geesten

Ik heb een haunted house met geesten, die enkel tijdens de schoolvakanties in mijn huis huizen. Ze nemen bezit van mijn kinderen, die plots ophouden tijdens de dag te leven. Ze worden nachten onzichtbaar vastgekluisterd aan hun pc scherm en horen niets meer. Ze staan ergens halverwege de namiddag op en zelfs dan horen ze niets. Hun toegewezen klussen blijven ongedaan.
“Heb jij dat gevraagd? Ik heb dat niet gehoord, ik weet van niets!”
Koeken en flessen drinken verdwijnen op geheimzinnige wijze uit de kasten en de koelkast is ‘s ochtend steevast leeg. Als ik dan aan mijn inwonenden vraag of zij dit genomen hebben, krijg ik van elk een ‘nee’ als antwoord.
“Misschien mijn broer?” Doch ik vind lege verpakkingen of lege flesjes in hun kamer. Geesten zijn inventief, ze verstoppen hun leeggoed in de kamers der onschuldigen.
Ge zou zowaar bang worden in uw eigen huis en ik heb even overwogen om te gaan kamperen voor de snoep- of ijskast. Tot ik in het midden van de nacht een zoon, muisstil, met een serieus opgestapeld bord in zijn handen (ik denk dan aan Duitser of Engelsman, die van het buffet komt in een all-in hotel) en een fles cola en een fris Duveltje onder zijn armen tegenkwam op de trap.
Op dat moment dacht hij even dat hij een spook zag… Eentje die serieus kon roepen.

Martine de Weerdt

Facebook71
Twitter
Follow Me
Tweet