Essense ondernemers redden veldrit
Vlnr Christophe Impens (SportID), Luc Van Thillo, Robin Jacobs, Ron van Nijnatten (Foto: CX Essen)

Essense ondernemers redden veldrit

Op zaterdag 7 december dan toch cyclocross in Essen

Goed nieuws voor veldritliefhebbers in Essen en omstreken

Drie lokale ondernemers springen mee op de kar waardoor de traditionele veldrit van Essen – die al meer dan vijftig jaar bestaat – toch nog kan plaatsvinden op zaterdag 7 december 2019. Het parcours blijft op dezelfde site aan de voormalige rangeerloods.

Opgave dreigde

“Sinds 1965 organiseerden wij als VZW Molenheidevrienden een veldrit in Essen, maar na de 53 vorige edities dreigde hier dit jaar een einde aan te komen”, vertelt Jan Mens van VZW Molenheidevrienden. “Essen was een vaste afspraak voor veel veldritliefhebbers, want al sinds 1987 maakten we deel uit van een regelmatigheidscriterium. Veel mensen maakten er met het jaareinde in zicht een leuke daguitstap van met familie of vrienden. Anderen bleven er voor thuis omdat onze koers ook op televisie te volgen is.”

Nieuwe kopgroep

“Toen we hoorden van de organisatorische problemen, plaatsten wij meteen een demarrage”, lacht Robin Jacobs. Robin is één van de Essense ondernemers, die samen met Ron van Nijnatten en Luc Van Thillo, de komende jaren mee hun schouders zet onder de veldrit in Essen. “In het verleden droegen wij al ons steentje bij, dus we kennen het evenement. We beseffen ook het belang voor een gemeente als Essen. Zeker als grensgemeente heeft het evenement een hoge waarde aan citymarketing: meer dan 2,5 uur live televisie op VTM en Eurosport NL mag je niet onderschatten. Als echte Essenaren zou het ons pijn doen om de veldrit te zien verdwijnen. Daarom luidde de eerste opdracht van onze nieuwe kopgroep: ervoor zorgen dat we de licentie terugkregen om de veldrit van Essen de komende jaren in onze gemeente te mogen blijven organiseren. Dat is alvast gelukt.”

Goede start

“Wij willen voortbouwen op het goede werk dat de Molenheidevrienden de afgelopen jaren leverden. Ze hebben hun medewerking reeds toegezegd om het parcours op te bouwen en af te breken. Daarnaast hopen we op de helpende handen te mogen rekenen van de lokale verenigingen die in het verleden meewerkten. Die lokale verankering is voor ons uiterst belangrijk. De cyclocross brengt Essenaren en Essense verenigingen samen. Die maatschappelijke rol willen we met de veldrit blijven vervullen. Naar de toekomst toe willen we er als nieuwe organisatie voor zorgen dat de cyclocross uitgroeit tot ‘the place to be’ in Essen. We hebben plannen om het evenement verder uit te bouwen tot een familiegebeuren waar voor jong en oud naast de koers iets te beleven valt, maar nu focussen we ons eerst op een goede start”, gaan Robin Jacobs, Ron van Nijnatten en Luc Van Thillo verder. “Twee nieuwigheden verklappen we al. We willen het aanbod aan catering op de veldrit nog verbeteren in de vorm van lokale foodtrucks. En op zondag 8 december, de dag na de koers, vindt er op dezelfde site in samenwerking met Robotland een gratis familie-evenement plaats. We organiseren onder meer een dronewedstrijd, zorgen voor springkastelen en laten een bekende artiest en… een robot optreden.”

Laatste rechte lijn

“Na hard werken achter de schermen komen we nu met onze plannen naar buiten. We zitten stilaan in de laatste rechte lijn naar 7 december”, zeggen de organiserende ondernemers. “Binnenkort brengen we ondernemers uit Essen en omgeving – dus zeker ook uit de nabijgelegen regio net over de Nederlandse grens – samen, om te netwerken en onze toekomstplannen uit de doeken te doen”, geven Robin Jacobs, Ron van Nijnatten en Luc Van Thillo nog mee.

RJ

Facebook138
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!