Laatste nieuws:
Emotioneel weerzien met familieleden over de grens na lockdown-

Emotioneel weerzien met familieleden na lockdown

Tranen, emoties, ontroering, maar vooral blijdschap toen zaterdag de grenzen ineens terug open mochten voor familiebezoek.

Familiebezoek heel essentieel

Mensen die vaak op heel korte afstand van elkaar wonen, maar elkaar niet meer mochten bezoeken. De grenzen waren gesloten en niet-essentiële verplaatsingen naar het buurland mochten niet, want je familie bezoeken was niet-essentieel. Althans, dat was de maatregel, maar voor talloze mensen is familiebezoek juist heel essentieel. Deze ingreep zorgde voor verdriet en onbegrip. Niet alleen het verlangen naar die mensen waar je zoveel van houdt was ondraaglijk, ook de eenzaamheid van veel ouderen die nu geen bezoek meer kregen van hun geliefden. Terwijl ze soms al gescheiden zijn van hun liefste, omdat die in een verpleegtehuis woont.

Sterke band

Het grootste deel van de mensen heeft een sterke band met de familie, ouders met hun kinderen natuurlijk, maar ook broers, zussen, (klein)kinderen, …. Het is zo normaal om bij elkaar te komen, hun hand vast te houden en ze te knuffelen. Te weten dat je ze snel weer snel weer zult zien, omdat je zoveel van elkaar houdt. En dan ineens mag dat niet meer. Via de telefoon, skype of andere sociale media kon wel contact worden gehouden. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd en het haalt het bovendien niet bij je beminden in het echt te zien en ze aan te raken.

Verlossend bericht

En toen kwam het verlossende bericht: de grenzen mochten open voor familiebezoek. Al vroeg gingen mensen op weg, om hen te zien die ze zo hard gemist hadden. Om ze te knuffelen, tranen van blijdschap te laten rollen en elkaar in de ogen te kijken. Momenten waar geen woorden nodig zijn, omdat we precies weten wat de ander voelt. Een hopelijk blijvend einde van een, voor veel mensen, intens verdrietige tijd, waarvan we wensen dat we die nooit meer mee hoeven te maken!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook170
Twitter
Follow Me
Tweet