Laatste nieuws:
Familiebezoek over de grens vanaf zaterdag 30 mei weer toegestaan

Familiebezoek over de grens vanaf zaterdag 30 mei weer toegestaan

Goed nieuws voor wie familieleden in Nederland heeft: vanaf 30 mei mag je weer de grens over om hen een bezoekje te brengen. Dat bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Het Ministerieel Besluit dat dit opnieuw mogelijk maakt, wordt zaterdag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Belgen kunnen dus weer op familiebezoek in Nederland en andersom. Vrienden bezoeken die over de grens wonen, of een terrasje gaan doen in Nederland, blijft wel nog verboden. Zorg daarom best voor een aannemelijk bewijsstuk wanneer je op familiebezoek gaat aan de andere kant van de grens (foto, mail …). De grenspolitie zal hier pragmatisch op toezien.

Grens volledig open vanaf 15 juni?

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zegt ook te verwachten dat de Europese landen vanaf 15 juni hun grenzen weer zullen openstellen: “Ik wil benadrukken dat voor al het overige grensoverschrijdend verkeer (met uitzondering dus van het bezoek van familie, vrij verkeer van goederen en essentiële verplaatsingen) ons land zich aansluit bij de overige Europese landen die een heropstart van het volledige verkeer binnen de Europese Unie en de Schengenzone uiterlijk op 15 juni willen realiseren.”

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook204
Twitter
Follow Me
Tweet