Laatste nieuws:
Genieten na lockdown in cafés Essen - Café Rex - (c) Noordernieuws.be - HDB_1393u75

We mogen eindelijk weer genieten…

Een paar maanden hebben we tijdens de lockdown van deze coronatijd opgesloten gezeten. Familie zien mocht niet, vrienden al helemaal niet en de cafés en restaurants waren gesloten. Maar toen kwam het verlossende woord: 8 juni mag de horeca weer open. Onder strikte voorwaarden, maar toch.

Genieten na lockdown in cafés Essen - Step 2 - (c) Noordernieuws.be - HDB_1381
Jurre Oerlemans
Maatregelen zonder de gezellige sfeer te schaden

Ondanks het redelijke vroege uur was het in de cafés al aardig druk. Ook Step2 in de Stationsstraat had de deuren geopend, maar omdat de zaak normaal op maandag gesloten was, viel de drukte tot zover mee. “Maar voor de komende week en het weekend, zijn er al heel wat reserveringen”, vertelt bedrijfsleider Jurre Oerlemans. “We hebben natuurlijk alle noodzakelijke maatregelen genomen, zonder in te boeten op de gezellige sfeer. Stoelen pal langs het looppad mogen niet gebruikt worden, dit in verband met de afstand. We hebben overal QR-codes gehangen, zodat mensen met hun gsm via die code naar het menu kunnen gaan. Ze kunnen natuurlijk ook rechtstreeks op de website kijken. Hebben mensen geen telefoon, dan zijn er vanzelfsprekend menukaarten, geplastificeerd, zodat die na gebruik meteen ontsmet kunnen worden. Mensen worden naar hun tafel begeleid en bij de ingang staat de vereiste afstand aangegeven. Bij binnenkomst kunnen gasten hun handen ontsmetten. Normaal geven we bij de koffie de koekjes, suiker en kuipjes melk op het schoteltje. Nu komen we langs met een dienblad waar alles op staat en reiken met een knijper dat aan wat ze willen gebruiken. Omdat bij het serveren de afstand minder is dan anderhalve meter, worden dan mondkapjes gedragen, net als in de keuken bij het bereiden van het eten. Ook ons terras is verder overdekt, zodat meer mensen buiten kunnen zitten, bij elk weertype.”

Genieten na lockdown in cafés Essen - Café De Meeuw - (c) Noordernieuws.be - HDB_1386

Ook in de cafés de juiste voorzieningen

In De Meeuw, ’t Volkshuis en de Rex waren ook allemaal voorzieningen aangebracht. Een breed looppad, overal ontsmettingsgel en papieren zakdoekjes, de tafels op juiste afstand van elkaar en geen krukken aan de toog. “Het is raar zo te werken”, zegt Melissa van café De Meeuw. “Niemand aan de toog en ze zitten verder van je vandaan. Maar het is geweldig om weer open te zijn en iedereen te zien.”

Genieten na lockdown in cafés Essen - Café Rex - Gert Raijmaekers - (c) Noordernieuws.be - HDB_1399

Het terras bij café Rex zat ook goed vol en het was duidelijk dat het buurten en elkaar weer zien iedereen veel deugd deed. Net zoals in de andere cafés te zien was. We blijven mensen en het sociale contact is meer dan belangrijk voor ons. En waar heb je die meer dan in een goed café!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook119
Twitter
Follow Me
Tweet