Maatregelen om Voorspoedstraat verkeersveiliger te maken goedgekeurd!

Maatregelen om Voorspoedstraat verkeersveiliger te maken goedgekeurd!

De bewoners van de Voorspoedstraat zijn het verkeer dat onverantwoord hard door de straat rijdt, al geruime tijd meer dan beu.

Onverantwoord hard

Het gaat hier doorgaans om mensen die niet in de straat wonen, die vinden dat dit onoverzichtelijke traject een racebaan is. Vooral jongeren en bedrijfswagens rijden onverantwoord hard door deze kinder- en dierenrijke straat. Veel dieren zijn al doodgereden, het is een kwestie van tijd voor een kind slachtoffer wordt. Vooral met het veelgebruikte speeltuintje aan het eind van de straat. En juist mensen met kinderen hebben voor deze straat gekozen om te gaan wonen, omdat deze, buiten de hardrijders die de regels aan hun laars lappen, verder juist erg rustig is.

Maatregelen om Voorspoedstraat verkeersveiliger te maken goedgekeurd!

Onveilige situatie

Reden voor de bewoners om bij de gemeente aan de bel te trekken, die het probleem ook zag. Ook de onveilige situatie van de splitsing Voorspoed- en Laaglandstraat. Een gelijkwaardige, onoverzichtelijke splitsing met drie afslagen waar vaak ook veel te hard gereden wordt. Sommige mensen parkeren zelfs hun auto precies in de bocht, zodat het helemaal niet meer te overzien is. Een levensgevaarlijke situatie. Redenen genoeg voor de gemeente om te zorgen voor aanpassingen, die een verkeersveilige straat zullen creëren.

Maatregelen om Voorspoedstraat verkeersveiliger te maken goedgekeurd!

Rustige, kindvriendelijke wijk

“Het plein aan kruispunt Voorspoedstraat met de Laaglandstraat krijgt een groen middeneiland met boompjes, dit zorgt ervoor dat kruising trager en veiliger zal verlopen”, vertelt Brigitte Quick, schepen Mobiliteit en verkeersveiligheid. “Rondom het speelplein De Voorspoed worden diamantkoppaaltjes geplaatst, zodat dit tevens enkel nog een rondpunt is voor zwakke weggebruikers en niet meer voor auto’s. Een mooi toegangspad wordt verplaatst in de veilige zone. Tevens wordt er nieuw groen aangeplant. De volledige wijk wordt zone 30. We hopen dat met deze wijzigingen de veiligheid een stuk zal verbeteren in deze rustige kindvriendelijke wijk! De werken vangen aan in de week van 22 juni!”

Maatregelen om Voorspoedstraat verkeersveiliger te maken goedgekeurd!

Zo veilig mogelijke omgeving

“We zijn heel tevreden dat we een onveilige situatie erg kunnen verbeteren door deze aanpassingen en hopen op een mooie zomer in en rond het speelplein! Ieder moet respect hebben voor het feit dat we ons voornaamste bezit (de kinderen) in een zo veilig mogelijke omgeving willen laten opgroeien! Extra groen erbij is natuurlijk ook heel fijn in deze wijk!”

NN

Facebook60
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!