Laatste nieuws:
Bewoners Voorspoedstraat zijn hardrijders kotszat
Boris die door een asociale hardrijder werd doodgereden en zich nog naar huis heeft kunnen slepen om daar te sterven

Bewoners Voorspoedstraat zijn hardrijders kotszat

De Voorspoedstraat op de Heikant is zo’n rustige straat, waar je eigenlijk niet komt als je er niets te zoeken hebt. Maar de verkeersveiligheid is ernstig in het geding en het aantal doodgereden dieren is bizar. De bewoners klagen steen en been over de hardrijders.

Asociaal rijgedrag

De Voorspoedstraat heeft een bocht en is daardoor redelijk onoverzichtelijk, met een splitsing naar de Laaglandstraat. Ook is er een speelpleintje dat intensief door veel kleine kinderen wordt gebruikt. Door de schijnbare rustigheid spelen kinderen op straat en dieren spelen vrolijk mee. Iets dat tegenwoordig neerkomt op Russisch roulette. Dagelijks rijden auto’s met zeer hoge snelheden door de straat, quadkarren scheuren door de straat en er wordt nergens op gelet.

Geliefde wandelroute

Niet alleen spelen er veel kinderen op straat, lopen er dieren, het is ook een geliefde wandelroute voor bewoners van Sint-Michaël die in rolstoelen door de straat worden gereden en voor en na schooltijd komen hier veel kinderen op de fiets door de straat. Maar het kan heel veel bestuurders kennelijk allemaal niets schelen en de onverantwoorde snelheden blijven gehanteerd. Maanden geleden werden er aan het begin van de wijken borden opgehangen, dat de maximale snelheid 30 kilometer per uur is. Dit werd vorig jaar juli al aangekondigd. Zo stond er ook eentje bij het bareel op de Donkweg, maar die is allang verdwenen, zoals op veel andere plekken. Want de woonwijken met weinig doorgaand verkeer van Essen zouden toch allemaal 30-kilometer zones worden? Daar is kennelijk niks van te merken.

Moet er eerst iets drastisch gebeuren?

“Een paar jaar geleden heb ik dit aangekaart bij de gemeente”, vertelt een bewoner van de Voorspoedstraat. “Er zijn ook metingen gedaan en naderhand kreeg je keurig de uitslag. Daar stond in dat op 1% na de bestuurders zich aan de snelheid hielden. Die ene procent zorgt dus voor heel veel ellende, bovendien is de toegestane snelheid, 50 kilometer, veel te hard voor deze straat. Dat er niet al veel meer ongelukken zijn gebeurd, verbaast me ten hoogste! Nu wederom een geliefd huisdier, dat voor heel veel verdriet zorgt. En Boris is niet de eerste, integendeel! De automobilist reed veel te hard, het was een behoorlijk knal en hij was te bedonderd en ongevoelig om te stoppen, een van de buren heeft het zien gebeuren. En vertel me niet dat hij niets heeft gemerkt. Wanneer is het een kind dat aan het spelen is het volgende slachtoffer? Er wonen hier veel kinderen tegenwoordig, alle reden om maximaal 30 kilometer per uur te handhaven. Snelheidsremmers in de vorm van grote plantenbakken zou nog veel mooier zijn. Maar kennelijk moet er eerst iets drastisch gebeuren voor er iets aan gedaan wordt! Alle bewoners van deze straat vinden dat het een doodlopende straat zou moeten worden. Deze absurde situatie kan gewoon niet, het is te gek voor woorden. Mensen zijn hier juist gaan wonen vanwege de rust en de asociale bestuurders verzieken alles. Om van te kotsen!”

NN

Facebook173
Twitter
Follow Me
Tweet