Laatste nieuws:
Stationsstraat Essen - (c) Noordernieuws 2022 - HDB_7094u75

Bewoners en bedrijven Stationsstraat zijn snelheidsmaniakken kotsbeu

Eergisteren plaatsten we een oproep op Facebook in verband met de overlast in de Stationsstraat van snelheidsmaniakken en hun keiharde muziek. Door katalysator en dempers te verwijderen, kunnen ze nog harder rijden en meer lawaai maken. Dit tot grote ergernis van de bewoners van de Stationsstraat en straten in de omgeving.

Het is ongelooflijk hoeveel reacties van mensen binnenkwamen, die allemaal hun ergernis en boosheid uitspraken. En niet alleen over de Stationsstraat, maar ook over de Huybergsebaan, Moerkantsebaan, Kapelstraat, Nieuwstraat, Kalmthoutsesteenweg, Sint-Jansstraat, Heikantstraat, … Het is ook opmerkelijk hoeveel meldingen over dezelfde auto’s gingen, waarvan kentekens genoteerd werden en doorgegeven, zoals een witte Mercedes die opvallend vaak wordt genoemd. Al deze bestuurders bederven het woonplezier van heel veel mensen, door hun asociale gedrag.

Meerdere soorten van verregaande overlast

Mensen die nog geen twee jaar in de Stationsstraat woonden en nu al gaan verhuizen vanwege de overlast. Auto’s die je al van mijlenver hoort aankomen, die de mensen die hen stoppen gewoon uitlachen. De zorgelijkheid die wordt uitgesproken na drie ongevallen in de Kloosterstraat, over wanneer de scholen weer beginnen. Mensen die van de weg worden gereden. Ramen die niet open kunnen worden gezet vanwege de herrie en bewoners die ’s nachts constant wakker worden van het lawaai, de harde muziek en geroep. Kinderen die elk moment uit hun slaap worden gerukt. Bewoners die uit Essen zijn weggetrokken, vanwege de overlast. Als de politie zich vertoont, met herkenbare wagens, zijn alle overlastveroorzakers ineens verdwenen, tot ook de politie weer uit zicht is. Er zijn ondertussen al meerdere filmpjes gemaakt door bewoners, als bewijsmateriaal van de enorme overlast. Een kleine greep uit alle meldingen die binnen gekomen zijn.

Andere meer dan vervelende situaties

Wat daarnaast ook gemeld wordt is het niet in de vakken parkeren, zodat andere bestuurders geen overzicht hebben en uitritten die geblokkeerd worden. Auto’s die stoppen voor de minimarkt bij het stoplicht en hun auto gewoon op het zebrapad parkeren als er geen parkeerplek in de directe omgeving is. Verdachte handel die openlijk van de ene kofferbak in de andere gaat. De overlast die niet alleen ’s nachts doorgaat, maar ook om vijf uur ’s morgens begint. Het onveilige gevoel veroorzaakt door groepjes jongeren die heel de nacht bij elkaar klitten en mensen naroepen. Al deze dingen maken van de Stationsbuurt geen prettige omgeving met een hoog onveiligheidsgevoel.

Mobiliteitsplan en meer 30 kilometer zones

“Er zijn snelheidsmetingen gehouden, 24 uur per dag, zeven dagen in de week”, zegt Brigitte Quick, schepen Mobiliteit en Verkeersveiligheid. “En met name ’s nachts worden pieken van 90 tot 100 kilometer per uur geklokt op de Stationsstraat, wat het gevoel van onveiligheid nog meer aanwakkert. De politie doet metingen, maar na een paar minuten hebben de overtreders elkaar al ingeseind en zijn ze verdwenen. Als ze dan bij een snelle meting een boete krijgen, wordt er altijd geroepen: ‘Ze moeten ons altijd hebben!’ We zijn volop bezig met een mobiliteitsplan en meer 30 kilometer zones. Het reglement wordt niet gerespecteerd en de overtreders bederven de rust. Dat is een relatief kleine groep, maar die het bederft voor de grote groep die zich wél aan de regels houdt.”

NN

Facebook204
Twitter
Follow Me
Tweet