Laatste nieuws:
Filmpjes beweegcoaches Zara Claessens en Baldwin Sondervan zijn succes

Filmpjes beweegcoaches Zara Claessens en Baldwin Sondervan zijn succes

“Kineso Fit zet senioren in beweging”

“Vooral senioren die in woonzorgcentra wonen, dreigden tijdens de coronacrisis letterlijk stil te vallen. Daarom boden wij hen via filmpjes acht weken lang bewegingsoefeningen aan. En die zijn zeker in de smaak gevallen”, vertellen Zara Claessens en Baldwin Sondervan, beweegcoaches van de Kalmthoutse kinesistenpraktijk Kineso Fit.

Bewegen op maat

“Bewoners van de woonzorgcentra mochten lange niet tijd niet buiten komen. Alsof dat al niet erg genoeg was, viel ook het bezoek weg voor een lange periode. Daarom besloten wij om de senioren te benaderen via laagdrempelige filmpjes waarin we oefeningen voor deden. Iedereen kan die nu nog altijd op eigen tempo uitvoeren. We zorgden steeds voor een zittende en een staande variant. Zo kan wie in een rolstoel zit, ook deelnemen. Echt bewegen op maat.”

Enthousiaste reacties

“Acht weken lang postten we onze filmpjes op Facebook en You Tube. We bezorgden ze ook rechtstreeks aan collega-kinesisten die in woonzorgcentra in onze regio werken. De gemeente Kalmthout steunde ons initiatief en verspreidde de filmpjes via hun netwerk. In de woonzorgcentra werden de filmpjes getoond op groot scherm in de cafetaria of gymzaal, of konden de senioren oefeningen op hun kamer doen. We ontvingen veel enthousiaste reacties. Ook na die acht weken blijven de filmpjes natuurlijk online beschikbaar voor wie de oefeningen wilt blijven doen. In deze gekke tijden, waarin veel mensen letterlijk vaak blijven stilstaan, is het extra belangrijk om in beweging te blijven. Zeker voor senioren”, geven Zara en Baldwin aan.

Filmpjes beweegcoaches Zara Claessens en Baldwin Sondervan zijn succes

Small Group Training

“Binnenkort starten we ook terug met onze trainingen in kleine groepjes. Voor senioren zijn die oefeningen op vrijdag vooral gericht op spierkracht. Daarnaast bieden wij ook Small Group Trainingen aan voor iedereen die onder persoonlijke begeleiding wilt starten met sporten. Wil jij ‘coronakilo’s’ kwijt, of gewoon beter in vorm geraken, zijn die trainingen ideaal. Je kan aansluiten op maandagavond of woensdagnamiddag. Op vrijdagochtend combineren we de oefeningen met een wandeling in de Kalmthoutse Heide. Voorlopig richten we onze Small Group Trainingen in in de tuin achter onze praktijk, maar we hopen binnenkort opnieuw binnen te mogen sporten als we de nodige maatregelen respecteren”, besluiten Zara Claessens en Baldwin Sondervan van Kineso Fit.

De filmpjes kan u vinden op de Facebookpagina van STAC Kineso of op Youtube via MDC Kalmthout. Meer info: www.kineso.be

Tekst: Stijn By Me

Facebook97
Twitter
Follow Me
Tweet