Laatste nieuws:
dries-claerhoudt-nieuwe-kampioen-kolonisten-van-catan

Dries Claerhoudt nieuwe kampioen Kolonisten van Catan

Gisteren, 17 december, ging het vierde EK Kolonisten van Catan van start met 24 deelnemers, het maximale aantal dat mee kan doen. Voor dit spel moet je inzicht hebben en natuurlijk ook veel geluk. De bedoeling is om als eerste tien punten te verzamelen, door wegen, dorpen en steden te bouwen.

Jasper Van Landeghem
Jasper Van Landeghem

“Een spel kan een half uur duren, maar ook ruim twee uur,” vertelde organisator Jasper Van Landeghem, “voor het EK hebben we een spelduur van een uur aangehouden. De uiteindelijk vier beste spelers gaan door naar de finale en spelen dan tegen elkaar. De winnaar krijgt een gouden medaille en €50,- aan waardebonnen voor carwas JeS, onze grootste sponsor. De tweede prijs is een gezelschapsspel en de derde waardebonnen voor Trapke Op.” Het was Dries Claerhoudt die de medaille en waardebonnen won, gevolgd door Jef Goris en Pieter Van Spaendonck .

Aansluitend op het EK ging om 20:00 het volgende spektakel los met DJ Team Wol kaapt Den Block, samen met nog zes dj’s. “Eergisteren waren we in Studio Brussel”, zegt Jasper, “waar we geprobeerd hebben Netsky te winnen, maar helaas grepen we daar net naast.”

Terwijl alle spelers zich serieus met het spel bezig hielden, kwamen de carnavalsverenigingen een pintje drinken, waardoor het er even iets minder serieus aan toe ging.

15-essens-kampioenschap-catan-2016-noordernieuws-be-dsc_4797

De opbrengsten van het spel én het grote feest erna worden gestort in het Kinderkankerfonds.

kerstprijsvraag-2016-noordernieuws-be-rood-decor-b1

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet