Laatste nieuws:
Dofkapel Essen - Belgisch Kampioen 2018 in Klasse Ambiance Dweilorkest - Noordernieuws.be - DSC_0127s q70

Dofkapel Belgisch Kampioen Ambiance!

Het Halse Dweilfestival is een organisatie van het Dweilteam Halle en wordt jaarlijks op de eerste zaterdag van september georganiseerd. De aanwezige bands spelen voor de titel “Vrij Internationaal Kampioen” of voor de beste in “de Ambianceklasse”. De deelnemers kwamen uit Nederland, Frankrijk en België.

De sfeer zat er goed in!

Op zaterdag 1 september was de samenkomst op het station van Essen en iedereen was in topvorm!
Een volledige treincoupé was voor Dofkapel gereserveerd en op Wildert, Heide en Kapellen stapten de laatste muzikanten op de trein. Ze waren het er allemaal over eens: de Ambiancetitel moest terug naar Essen komen. Na een serenade en een overstap in Antwerpen-Centraal kwam de sfeer er al goed in. Op de trein werd het repertoire nog eens goed doorgenomen, dit tot groot jolijt van de aanwezige treinreizigers. Er was ook voor de nodige verfrissing gezorgd onderweg want …. zonder drank gene klank.

Dofkapel Belgisch Kampioen Ambiance!

En ambiance was er zeker

In Halle aangekomen trok Dofkapel met muziek de stad in, onder grote belangstelling van de voorbijgangers. Net als verleden jaar werden ze hartelijk ontvangen door de organisatoren en kregen hun persoonlijke gids van vorig jaar, ‘den Tim’, weer mee. Hij ging de kapel heel de dag begeleiden naar de plaatsen in de stad waar opgetreden moest worden. Het werd dus niet zomaar een kroegentocht! Op iedere plek waar werd opgetreden kwam de jury langs. Omdat er in deze categorie voor ‘ambiance’ moest worden gezorgd, werd er gedanst op ‘Doe een stapje Naar Voren’, werd het publiek betrokken bij Speedy Gonzales, lieten ze iedereen Sweet Caroline meezingen, dansten ze de Sardientjes, … Het refrein van de Sardientjes was gekopieerd en uitgedeeld in het publiek. Iedereen zong spontaan mee! Om dit nummer nog wat meer kracht bij te brengen ging Viv rond met een schaaltje….. sardientjes.

Gewonnen!

Toen kwam het moment van de waarheid. Alle bands verzamelden zich op het Possozplein. Om te beginnen was er een optreden van Prins John, de prins carnaval van Halle en een enorme sfeerbrenger. Eindelijk kwam er einde aan de spanning: De 1ste plaats in de Ambiance Klasse ging ook dit jaar weer naar Essen en begrijpelijk was de vreugde heel groot!

Een superervaring van een supergroep

Dofkapel spreekt zijn speciale dank uit aan hun dirigent Bert Peeters, die met supermotivatie voor zijn kapel staat. Er werd nog even gevierd op het plein, afscheid genomen van de vrienden en Halle en dan terug naar het station voor de terugreis naar Essen. De vermoeidheid was weer helemaal verdwenen en er werd weer gespeeld tot in Antwerpen en van Antwerpen naar Essen. Het was weer een superervaring die je alleen kan waarmaken met een hechte groep en dat is Dofkapel zeker! Jong & oud gaat voor muziek, leute en vriendschap onder elkaar.

Foto’s: Viv Schrooyen

VS

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook67
Twitter
Follow Me
Tweet