Laatste nieuws:
Cyberpesten

De zware beroepenlijst

Jah…
De rooikes waren zo slim om de zware beroepenlijst (per ongeluk??) in het openbaar te gooien. Gelekt noemen ze het dan. Aan het “fronske” van het gepeupel gelebberd noem ik dit.

Jah…
Het kan hen geen bal schelen dat er geen geld is om al die zware beroepen vroeger op pensioen te laten gaan, maar stemmen hebben ze er sowieso mee geronseld. Dat is strategisch gespeeld, zat er toch nog ene wakkere tussen.
De blauwkes mogen dit op hun beurt rechtzetten door de vinger op de toetsen van het rekenmachientje te leggen, waardoor ze stemmen verliezen. Dat is kl*te, want hoe erg het ook met onze staatskas gesteld is, elke realist is realistisch zolang ze maar uit zijn geldschuifje blijven. Dus wie het meeste belooft staat snel een trede hoger.

Hoe ben je zelf? Iedereen wil vele jaren van zijn ‘werkloos’ leven genieten voordat zijn levensdraad wordt doorgeknipt.
Dan de lijst zelf? Wat is een zwaar beroep? De hele dag voor kleine bengels zorgen als onthaalmoeder? Is dat een easy job? Als verpleger met een chronometer bedden opmaken, patiënten verzorgen en wassen terwijl hij zichzelf voorbij loopt? Dakwerkers? Klinkerleggers? Leerkrachten? Ja zeker, maar een directeur die alles in juiste banen moet leiden en het gezever mag oplossen staat niet op de lijst? Horecamensen? Prostituees? Die trekken ook niet altijd aan een kort eind. De groendienst van de gemeente?
Oké… dat laatste dan misschien niet, maar hebben we de dag van vandaag niet allemaal een stresserende job? Werken we niet allemaal onder een onverantwoorde werkdruk met een hand om je strot om je rekeningen betaald te krijgen?

Ik stel voor dat we splitsen en voor één regering gaan. Met het geld dat we dan besparen kan iedereen op een normale leeftijd op pensioen gaan. Dan kan iedereen zijn geld opmaken aan leuke dingen waarvan de BTW op de BTW van de BTW terug in de staatskas terecht komt.
Simpel toch?

Martine de Weerdt

Facebook92
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Martine, de hele discussie over zware beroepen is een uitvinding van extreem neo-liberalen om de werkende klasse te verdelen. Alle beroepen zijn zwaar, wat voor de ene zwaar is, kan voor een ander licht zijn, en omgekeerd. Voor iedereen een pensioenleeftijd op 65 jaar, vervroegd pensioen op 60 en eventueel brugpensioen op 58 is perfect haalbaar en betaalbaar !