Laatste nieuws:
11 dagen feest in Brasschaat

11 dagen feest in Brasschaat

Vlaanderen viert op 11 juli het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Traditioneel wordt in Brasschaat naar aanloop van die feestdag elf dagen lang gefeest. De festiviteiten worden ingezet op maandag 3 juli om 20 uur tijdens een academische zitting in de zaal van het Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord aan de Ploegsebaan. Muziek van onder andere drie Vlaamse componisten wordt er gebracht door het strijkorkest Quattro Corde onder leiding van Marc Van Royen.
Dienstencentra vieren mee

Lia Linda maakt een muzikale ronde langsheen de lokale dienstencentra en concerteert op dinsdag 4 juli om 14 uur in de tuin achter het dienstencentrum in Maria-ter-Heide aan de Eikendreef. Op woensdag 5 juli om 14 uur is ze te gast in DC Antverpia aan de Sint-Antoniuslei in Mariaburg. Een dag later, op donderdag 6 juli, kan je haar concert bijwonen in dienstencentrum Vesalius, naast Klina aan de Augustijnslei om 14 uur. Wie zelf wil zingen, is welkom op de Vlaamse Zangavond in De Remise in het gemeentepark op zaterdag 8 juli om 20 uur.

11 dagen feest in Brasschaat2

Wijken

De wijken Kaart, Mariaburg, Centrum, Vriesdonk, Bethanië, Maria-ter-heide en Driehoek kampen tegen elkaar tijdens het “Interwijken petanquetornooi 2023” op de terreinen van Petanqueclub Hemelhof in het gemeentepark op zondag 9 juli om 13.30 uur. Inschrijven kan via de gemeentelijke sportdienst. Diezelfde dag wordt een plechtige eucharistieviering opgedragen om 11.15 uur in de Sint-Antoniuskerk van Brasschaat (Centrum). Het Sint-Antoniuskoor o.l.v. Jef De Becker luistert de viering op met aan het orgel Koen Maris.

Brasschaat Feest volop

Ook tijdens de marktdag op maandag 10 juli, is er allerhande animatie op wekelijkse marktdag voorzien. Op dinsdag 11 juli is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd voor het grote slotmoment ‘Brasschaat Feest’. Dit jaar verhuizen de activiteiten naar de weide naast het Kasteel in het Gemeentepark. Om 15 uur geeft daar de KetnetBand, de meest swingende kidsband van het land, het startsein voor een denderende familienamiddag. Doorlopend kan iedereen genieten van activiteiten op kindermaat: een artistieke molen, een leuk doolhof, een mobiele speelkamer met massa’s speelmateriaal en een grime-stand. Dansvereniging Pivolté brengt ondertussen enkele demo’s op het podium. Het avondfeest wordt op gang getrokken door Sam Gooris om 19.30 uur. Nadien nemen Raymond van het Groenewoud & Groep het podium over. Omstreeks 23 uur wordt de elfdaagse afgerond met een mooi en diervriendelijk vuurwerk- en een laserspektakel.

Info: www.brasschaat.be/11juli

MLH

Foto: © Pixabay

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet