Wzc Sint-Michaël - 2e familiedag groot succes - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_8964u

Tweede Familiedag WZC Sint-Michaël groot succes!

Vorig jaar, tijdens de zomervakantie, organiseerde WZC Sint-Michaël de eerste Familiedag. Het idee ontstond vanuit de werkgroep RZL (Religie, Levensbeschouwing en Zingeving). De gedachte erachter was, dat er een combinatie kan zijn van verschillende generaties, die samen tijd door kunnen brengen. Het was zo’n succes, dat vandaag de Tweede Familiedag gehouden werd.

Spellen van vroeger

“We zijn gaan brainstormen en kwamen op het idee om spellen van vroeger te doen”, vertelt Evelyne Corrynen, verantwoordelijke KEA. “Eendjes hengelen, heel grote bellen blazen, balspelletjes, … Vorig jaar noemden we het een ‘Oude Vlaamse Kermis’ en hebben spellen van het Karrenmuseum geleend. Nu konden we die lenen van school WIGO in Wildert, van medewerkers en Sint-Michaël heeft zelf ook heel veel. Speciaal voor de kinderen is er een springkasteel, dat gesponsord wordt door Transmission Services. Zo is er voor iedereen leuke dingen te doen, voor de bewoners en hun kleinkinderen, maar ook voor de medewerkers en hun (klein)kinderen.”

Bedrijvigheid en vrolijkheid

“Voor de bewoners is het heel fijn om zo een dag met hun familie door te brengen. Ook bewoners die geen familie hebben, genieten van de bedrijvigheid en de vrolijkheid. Vorig jaar hebben we onze vrijwilligers gevraagd om mee te werken, dit jaar de leden van de Seniorenraad. Zo kunnen de vrijwilligers heel de middag bij de bewoners blijven.”

Perfecte samenwerking

“Er kwamen vorig jaar heel enthousiaste reacties op de Familiedag, reden te meer om het te herhalen. De werkgroep rond Mantelzorg heeft zich ook hiervoor ingezet en met z’n allen hebben we alles voorbereid en klaargezet. Een perfecte samenwerking voor een geweldige dag!”

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!