Laatste nieuws:
Worden honden depressief na de coronaperiode

Worden honden depressief na de coronaperiode?

Hoe gaan onze honden reageren na de coronaperiode wanneer hun eigenaar terug uit werken gaat? Iedereen gaat opnieuw aan de slag en de hond blijft eenzaam en verlaten achter. Honden die gewoon waren meerdere wandelingen per dag te maken met hun eigenaar, moeten vanaf dan in hun kot blijven. Het was een feest voor deze honden, maar aan alles komt een einde. Ook aan thuis werken en ook aan die dagelijkse wandelingen met je hond.

Een terechte vraag die we ons nu moeten stellen: “Hoe gaan de honden reageren als ze binnenkort weer alleen thuis zijn?”.

Wie nu plots meer vrije tijd heeft, maakt een dier gewend aan een nieuwe leven. Het is niet goed voor een hond als dat plots zou veranderen wanneer je na de coronaperiode opnieuw minder thuis bent. U als eigenaar moet hier rekening mee houden, het kan toch niet dat je hond zich ongelukkig gaat voelen als je binnen een paar weken terug afscheid moet nemen van je hond door gewijzigde omstandigheden. Een hond is niet alleen voor vreugde en vriendschap, maar er is ook een verantwoordelijkheid voor de eigenaar. Zorgen voor een huisdier hoort hierbij.

Hierbij enkele tips om je hond na de coronaperiode een normaal en gelukkig leven te geven

* Probeer nu hetzelfde ritme aan te houden van voor de coronaperiode. Reageer een paar uur niet op je hond, laat hem gewoon met rust, negeer hem niet, maar doe er ook geen activiteit mee.
* Geef de hond steeds op hetzelfde tijdstip zijn voeding, net zoals hij of zij gewoon was voor de coronaperiode.
* Ga niet elke dag op hetzelfde tijdstip wandelen, zo wordt het ook geen gewoonte voor de hond.
* Ga ook eens zonder je hond wandelen, zo doorbreek je de routine van je hond.
* Ging je vroeger elke dag wandelen met je hond, dan kan je nu ook best de wandeling inplannen op hetzelfde tijdstip als eerst. Een hond heeft geen uurwerk, dus kan de wandeling natuurlijk wat vroeger of later dan normaal. Opgelet: honden zijn niet dom en kunnen wel de tijd inschatten aan de hand van de omgevingsfactoren.
* Een andere optie is je baas nu warm maken om je hond mee naar het werk te nemen. Misschien helpt het om een leuke foto van jou en je hond naar je baas te sturen terwijl je van thuis werkt. Het is bewezen dat een hond op de werkvloer de productiviteit verhoogt. Daarnaast helpen honden stress tussen medewerkers in een team verminderen. Op dit ogenblik moet je ook niet bang zijn om deze vraag te stellen, want je werkgever zit waarschijnlijk nu ook in zijn kot.

De aanschaf van een puppy in deze bijzondere omstandigheden

In deze periode (net zoals ieder jaar) willen mensen een puppy aanschaffen. De mensen hebben iets meer tijd om hun huisdier op te voeden, het mooie weer komt eraan, de vakantie staat voor de deur, enz.. Toch in deze situatie komt er iets meer bij kijken dan in de vorige jaren. Ga niet over een nacht ijs en denk eraan dat deze situatie van het verplicht thuisblijven/verplicht thuiswerken binnenkort voorbij zal zijn.

Dan komt de vraag: wat met een nieuwe hond in huis, hoe zal deze puberhond reageren als je terug opnieuw aan de slag moet. Iedereen is oud en wijs om dit zelf te beslissen, maar laat je niet verleiden tot impulsaankopen. Een hond is een levend wezen met gevoelens, dat je niet zomaar in een kast stopt als je het niet meer nodig hebt.

Bron: Denieuwehond.be
Foto: Pixabay

Facebook63
Twitter
Follow Me
Tweet