Laatste nieuws:

Vijf Jaar Actief Noord: een jubileum van Vriendschap, Activiteiten en Verbinding

Actief Noord, de bruisende vriendengroep, die bekend staat om het organiseren van diverse activiteiten en het in beeld brengen van lokale evenementen, viert dit jaar zijn vijfjarig jubileum. Wat begon als een idee van Bjorn Van Endert (18) en Tijs Cuypers (19j in 2019, is uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap, die mensen op een leuke manier samenbrengt en de lokale cultuur in de schijnwerpers zet.

Vijf Jaar Actief Noord een jubileum van Vriendschap, Activiteiten en Verbinding 3
© gemeente Wuustwezel
Ontstaansgeschiedenis

Actief Noord zag het licht in 2019, toen Bjorn Van Endert en Tijs Cuypers besloten om via sociale media verschillende activiteiten te organiseren en mensen te entertainen. De bekendheid groeide tijdens de uitdagende periode van de pandemie in 2020, met het succes van de ‘Lichtjesroute’, later omgedoopt tot ‘Winterroute’. In 2021 begon Actief Noord ook lokale evenementen in beeld te brengen. In 2023 werd Thimo Geven (15) medebeheerder en met zijn inzet organiseerde het team grotere evenementen, waaronder de succesvolle Halloweentocht in Gooreind.

Vijf Jaar Actief Noord een jubileum van Vriendschap, Activiteiten en Verbinding 2

Vijfjarig Jubileumfeest

Om het vijfjarig bestaan te vieren, organiseert Actief Noord op zaterdag 16 maart een jubileumfeest in Zaal Heikant, Essen. De dag begint met een heerlijke brunch tussen 10:00 en 12:00 en tussen 13:00 en 15:00, verzorgd door Bistro Den Bompa in Essen. Voor slechts 25 euro per persoon krijgen gasten een assortiment broodjes, salades, charcuterie, tomatensoep met balletjes en roerei met spek. ‘s Avonds, van 20:00 tot 01:00, gaat het jubileumfeest door met dj Sydney Ayven, ook in Zaal Heikant te Essen (Heikantstraat 138, 2910 Essen). De inkom voor het feest bedraagt 4 euro. Reserveringen voor de brunch en tickets voor het feest zijn beschikbaar op actief-noord.odoo.com.

Vijf Jaar Actief Noord een jubileum van Vriendschap, Activiteiten en Verbinding 4
© Sydney Ayven
Plannen voor 2024

Actief Noord kijkt vol enthousiasme naar de toekomst en plant in 2024 tal van evenementen, waaronder de tweede editie van de Halloweentocht op zaterdag 26 oktober in Gooreind. Ook staan er nieuwe activiteiten op de planning, waaronder wellicht een nieuw concept voor de Winterroute in december doorheen Wuustwezel en Essen.

Volg Actief Noord

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten en evenementen? Volg Actief Noord op sociale media: Facebook, Instagram, TikTok en YouTube. Meer informatie is ook beschikbaar op hun website: actief-noord.odoo.com.

BVE

Facebook39
Twitter
Follow Me
Tweet