Laatste nieuws:
Actief Noord - Bjorn, Thimo, Keira, Tijs
vlnr Bjorn, Thimo, Keira, Tijs

Actief Noord, de bijzondere hobby van… Bjorn, Tijs, Thimo en Keira!

Actief Noord wordt steeds bekender in onze regio. Zeer zeker de filmpjes en foto’s van de Winterroutes worden altijd goed bekeken en tijdens de route zijn er altijd geïnteresseerden. Maar wie zijn de mensen achter Actief Noord en hoe is het ontstaan?

Activiteiten organiseren

Achter de schermen van Actief Noord staan Bjorn Van Endert (17), Thimo Geven (14), Tijs Cuypers (18) en Keira Verbaenen (15), afkomstig uit Wuustwezel, Stabroek en Kapellen. “Vanaf dat ik een jaar of negen ben organiseer ik samen met een vriend, Jack, allerlei dingen, zoals een winterbijeenkomst”, vertelt Bjorn. “Later ook Halloweentochten en toen is Tijs erbij gekomen. We kenden elkaar van school, ik volg Tuinbouw en Tijs Landbouw.”

Halloweentocht

“Het leek me leuk om mee te helpen dingen te organiseren en het eerste was een Halloweentocht in Wuustwezel”, vult Tijs aan. “Ik had er geen ervaring mee, maar vond het idee om mensen bij elkaar te brengen trok me aan.”

Bloemencorso

“Op Gitok volg ik nu nog algemene vakken”, zegt Thimo. “Maar ga vrijwel zeker door met metaal. Bjorn ken ik van het bloemencorso in Loenhout, daar hielp ik met lassen en het in elkaar zetten van de wagens. Bjorn vertelde vorig jaar dat hij op zoek was naar helpende handen voor de Winterroute. Ze maakten een slee met een rendier er voor en zouden dan van Wuustwezel naar Kalmthout en Essen rijden met warme drankjes. Dat was erg tof, maar ook heel koud met zelfs wat sneeuw.”

Interessante acties

“Tijs kende ik al en hij vertelde me over Actief Noord en ik wilde graag komen”, vertelt Keira. “Het idee en de acties trokken me wel aan.”

Mensen bijeen krijgen

“De naam Actief Noord ontstond naar aanleiding van de locatie: Noord Antwerpen en omdat we heel actief zijn met het organiseren van activiteiten om mensen bijeen te krijgen. Het organiseren is tof en ervoor te zorgen dat mensen meer onder elkaar komen ook.
De Kerst van 2020, toen we niets mochten vanwege corona, zijn we foto’s gaan maken van feestelijk verlichte huizen in Wuustwezel, Kalmthout, Stabroek, Essen en Brasschaat. Geweldig om te doen en de foto’s die we op onze Facebookpagina plaatsten zijn veel bekeken. Heel die tocht deden we op de fiets die met kerstverlichting versierd was.”

Winterkar op Wielen

“In 2021 zijn we voor het eerst met onze Winterkar op Wielen door de diverse gemeentes gereden, namelijk Wuustwezel, Kalmthout, Essen en Stabroek. Die eerste keer hebben we 191 kilometer afgelegd, vorig jaar was dat iets minder dan honderd kilometer. Alle foto’s van die tochten zijn tevens op Noordernieuws gedeeld.”

Bezienswaardigheden

“Gedurende de zomer wilden we dingen organiseren om Actief Noord blijvend onder de aandacht te brengen. Zo gingen we naar bezienswaardigheden die we filmden, zoals twee jaar geleden bij De Maatjes, de Klot, Doel en de Doodendraad. Dat filmpje diende ook als tip om deze bezienswaardigheden onder de aandacht te brengen. Daar kwamen veel positieve reacties op en mensen gaven aan dat ze daar wel wilden gaan kijken. Tijs maakte alle filmbeelden en Bjorn deed het geluid en de montage.”

Kennis toepassen

“De kennis die we opdoen bij onze opleidingen kunnen we prachtig inzetten voor onze activiteiten. Lassen bijvoorbeeld, wat Thimo goed kan, is heel belangrijk. Vanuit onze opleiding hebben we veel interesse voor de agrarische sector. Actief Noord gaat nu reportages maken, met filmpjes, waarin we mensen interviewen die werkzaam zijn in de sector. We zullen daarbij de bijbehorende activiteiten vastleggen, om zo het onderwerp dichter bij de mensen te brengen. Deze afleveringen zullen te zien zijn op onze social media en op Noordernieuws.be en we zullen daarnaast lokaal in beeld gaan brengen. Omdat we met Noordernieuws.be samenwerken, zullen zij onze filmpjes en berichten delen.”

Goede resultaten

“Het is heel leuk om met z’n vieren dingen te organiseren. Lachen doen we veel en de resultaten zijn goed. We evalueren ook altijd wat we hebben gedaan en kijken wat er beter kan. Dat we steeds bekender worden merken we met onze Winterroute, vooral in Essen.
Voor onze volgende Winterroute zijn we al bezig voor de vierde editie en hebben al redelijk concrete plannen.”

Actief Noord is altijd op zoek naar helpende handen

“Omdat we onze groep willen laten groeien, zijn we altijd op zoek naar mensen die willen helpen met het organiseren, filmen, de bouw van onze wagens. Die kunnen zich hier aanmelden.”

Facebook
Instagram
YouTube
TikTok
Website

NN

 

Facebook108
Twitter
Follow Me
Tweet