Laatste nieuws:
Winterroute Actief Noord door Essen

Winterroute Actief Noord door Essen

Op zaterdag 9 december reden Actief Noord, samen met de Lichttorens, hun vierde Winterroute doorheen de gemeente Wuustwezel. In de namiddag leek het er wel op of ze jammer genoeg nat zouden worden, maar het weer heeft zich van zijn goede kant laten zien en heeft het niet meer laten regenen tijdens hun tocht. Zonder problemen en met veel gezelligheid hebben ze hun traject afgelegd!

Zoals vorige jaren namen ze dit jaar ook weer een stop in de Kochdreef te Gooreind, waar een buurtfeest werd georganiseerd met hun komst. De buurtbewoners konden er gezellig in Kerstsfeer iets drinken en er was ook een wedstrijd voor best verlichte huis van de Kochdreef. Tijdens hun stop konden de mensen ook een warme chocolademelk of glühwein verkrijgen aan de wagen van Actief Noord.

Winterroute Actief Noord door Essen

Op zaterdag 23 december is het dan de beurt aan Essen!

Zaterdagavond 23 december zullen ze hun Winterroute afleggen doorheen enkele straten van de gemeente Essen. Ze vertrekken om 19:00 in de Mertensdreef aan de firma Gazonaanleg Koen Willemsen en van daaruit zullen ze volgend traject afleggen met hun twee lichtwagens:
Antwerpsesteenweg -> Spijker -> Kalmthoutsesteenweg -> Steenovenstraat -> Nolsebaan -> Velodreef -> Schelpheuvelstraat -> Nieuwe Heikant -> Paviljoenweg -> Rinkvenstraat -> Heikantstraat -> Leemstraat -> Maststraat -> Moerkantsebaan -> Stationstraat -> Kloosterstraat -> Guido Gezellelaan -> Nieuwstraat -> Nollekensstraat -> Rietstraat -> Smeyerspad -> Kuipersstraat -> Dreef -> Nieuwstraat -> Heuvelplein -> Kapelstraat -> Ringweg -> Over d’ Aa -> Kraaienberg -> Postbaan -> Essensteenweg -> Cederlaan -> Kempenlaan -> Holleweg -> Nieuwmoer-Dorp -> Wuustwezelsteenweg.

Het eindpunt van het traject is de Spar te Nieuwmoer, hier zullen ze rond 23:00 aankomen.

Winterroute Actief Noord door Essen3

Buurtfeest

Tijdens hun tocht in Essen nemen de twee lichtwagens ook nog een stop op het kruispunt Nieuwe Heikant met Zwanenblok. Hier zal een buurtfeest georganiseerd worden in samenwerking met Actief Noord. Er zal een kerstbar aanwezig zijn met diverse kerstbieren, snaps, glhüwein,… Die kan je dan gezellig opdrinken aan een knisperend vuur met honderden lichtjes op de achtergrond! Ze zullen er tussen 19:45 en 20:45 een stop nemen met hun twee lichtwagens en de kerstman zal ook aanwezig zijn!!

Iedereen is er welkom tussen 19:00 en 22:00.

Foto’s: Actief Noord

BVE