Laatste nieuws:
Carnavalsvreugde neemt Essen over voor 60ste editie van grootste Noorderkempenstoet

Carnavalsvreugde neemt Essen over voor 60ste editie van grootste Noorderkempenstoet

De kleurrijke festiviteiten staan op het punt om Essen te overspoelen, want op zondag 11 februari zal de 60ste editie van de grootste carnavalstoet van de Noorderkempen door de straten trekken. Ter voorbereiding op dit langverwachte evenement hebben we een kijkje genomen bij enkele carnavalsverenigingen, waaronder Den Uil, Torrep en Steenbakkers, om te ontdekken hoe zij zich voorbereiden op deze feestelijke gelegenheid.

We hebben ook de gelegenheid gehad om Ronny Van Gastel van Carnaval De Ossekoppen te interviewen, die ons een exclusief inzicht heeft gegeven in wat er te verwachten is op carnavalszondag.

Voorbereidingen in volle gang: een blik achter de schermen bij carnavalsverenigingen

In de aanloop naar de festiviteiten hebben we een kijkje genomen achter de schermen bij carnavalsverenigingen Den Uil, Torrep en Steenbakkers. De creativiteit en toewijding van de leden zijn duidelijk te zien, terwijl ze met enthousiasme hun praalwagens en kostuums voorbereiden. Met nog enkele weken te gaan tot de grote dag, belooft het een spectaculaire vertoning te worden.

Carnavalsmis en Sleuteloverdracht: Het officiële startschot

Op zaterdag 10 februari begint het feest officieel met een carnavalsmis om 18:00 in het kerkcentrum. Na de mis trekt men naar het gemeentehuis, waar de carnavalsprinses de sleutel in ontvangst zal nemen van de burgemeester. Dit markeert het officiële startsein voor het carnaval van dit jaar. De festiviteiten gaan door met een feestavond in de Heuvelhal.

Zondag: de Grote Dag met de Carnavalsoptocht

Zondag is de dag waar iedereen naar uitkijkt, met de imposante carnavalsoptocht die om 14:00 van start gaat. Een indrukwekkend scala aan deelnemers, waaronder 45 wagens en loopgroepen, zal door de straten van Essen trekken. Na de optocht wordt de feeststemming voortgezet in de Heuvelhal, waar de prijsuitreiking plaatsvindt en de winnaars worden gehuldigd.

Maandag en dinsdag: door ieder wat wils

De festiviteiten houden niet op na zondag. Op maandag staat een speciale namiddag gepland voor mindervaliden en senioren, terwijl dinsdag in het teken staat van het kindercarnaval. De carnavalsgekte bereikt zijn hoogtepunt op dinsdagavond met een spetterend Sluitingsbal, waarmee het kleurrijke evenement op gepaste wijze wordt afgesloten.

Route van de Optocht: een kleurrijk spektakel door de straten van Essen

De optocht zal om 13:59 beginnen en zijn weg vinden door de Spoorwegstraat, Stationstraat, Nieuwstraat, Heuvelplein en Kapelstraat.

Met de 60ste editie van de grootste carnavalstoet op komst, belooft Essen in de ban te raken van een onvergetelijk festijn. Bereid je voor op kleurrijke kostuums, indrukwekkende praalwagens en een uitbundige sfeer terwijl de Noorderkempen carnaval op zijn best viert.

Beeldmateriaal: Actief Noord

BVE

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet