Laatste nieuws:
Kapelse Leutemakers maken zich klaar voor carnaval

Kapelse Leutemakers maken zich klaar voor carnaval

Eindelijk wordt carnaval opnieuw gevierd in Kapellen. Daarvoor zorgen de Kapelse Leutemakers. Deze carnavalsvereniging werd vijf jaar geleden opgericht en wil het werk van de Plakijzers, die tot 2018 elk jaar zorgden voor een gezellige stoet doorheen het dorpscentrum, verderzetten. De Plakijzers gooiden toen na de veertigste stoet definitief de handdoek in de ring.

Het carnavalsvirus bleef aanstekelijk prikken bij enkele feestneuzen en leden van CV De Kapelse Leutemakers nemen nu de draad terug op. Zij hebben alvast de zegen van het gemeentebestuur. Waarnemend burgemeester Luc Janssens (Open VLD) overhandigde aan de 19-jarige Prinses Carnaval Chayenne alvast officieel de sleutel van het gemeentehuis. Samen met haar hofdames Bronwyn en Quanita zal haar doorluchtige hoogheid Prinses Cayenne tijdens het carnavalsweekend van 23 en 24 maart de festiviteiten in goede banen leiden.

Kapelse Leutemakers maken zich klaar voor carnaval 2

Bals en stoet

Op zaterdag 23 maart worden alle kinderen vanaf 13 uur verwacht voor het groot kindercarnaval in zaal Verli aan de Hoevensebaan. ‘s Avonds, vanaf 20.11 uur, wordt de dansvloer er bevolkt door de grotere (liefst verklede) feestneuzen. Zondag 24 maart trekt de stoet vanaf 14.11 uur doorheen het dorpscentrum. De cavalcade vertrekt op het Marktplein en zal via de Silvesterdreef, Platanendreef, Essenhoutstraat, Albertdreef, Hoevensebaan, Kerkstraat, Dorpsstraat, Antwerpsesteenweg , Korte Vredestraat, Hoevensebaan, Platanendreef en Silvesterdreef rond 17 uur terug aankomen op het Marktplein.

De lokale politie voorziet de nodige omleidingen en in verschillende straten wordt een parkeerverbod ingevoerd. Een overzicht van de maatregelen kan je nalezen op www.kapellen.be/carnavalstoet

MLH

Foto’s: © MLH

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet