Laatste nieuws:
Troostkoffers moeten afscheid bij kinderen bespreekbaar maken

Troostkoffers moeten afscheid bij kinderen bespreekbaar maken

In de bib van Essen vind je voortaan troostkoffers terug. Ze zitten vol hulpmiddelen om het verlies dat een kind meemaakt te verwerken en bespreekbaar te maken.

Bron van steun

Voor kinderen is aandacht, uitleg en betrokkenheid bij het afscheid essentieel. In de koffers vind je boeken, een deken, een herinneringsdoosje, een schrijfboekje met potloden, een bellenblazer, een Warme Williamknuffel en ander materiaal om je kind te helpen met afscheid nemen. Schepen van Cultuur Helmut Jaspers: “We introduceren deze troostkoffers omdat ze op moeilijke momenten een bron van steun kunnen betekenen en kinderen en ouders bijstaan in de verwerking van het verlies van een geliefde”.

Voor alle kinderen

De bib maakte drie verschillende koffers: een voor de leeftijd van 2,5 tot 7 jaar, een voor 8- tot 12-jarigen en een voor kinderen ouder dan 12 jaar. In alle troostkoffers vind je boeken met informatie voor de begeleiders. Schepen van Gezondheid Brigitte Van Aert: “Verlies brengt heel veel emoties mee: verdriet, boosheid… Als warme gemeente willen we steun geven bij verlies. Met de troostkoffer helpen we om verlies en afscheid bespreekbaar te maken.”

Hoe lenen?

De troostkoffer kan je enkel via de balie uitlenen en terugbrengen. De uitleentermijn van vier weken kan verlengd worden indien de koffer niet gereserveerd is.

Neem gerust een kijkje in de troostkoffer. Voor meer informatie neem je contact op met de bib.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet