Laatste nieuws:
stijlvolle werkplek inrichting - pexels-pixabay-37347

Richt jouw werkplek stijlvol én efficiënt in met deze tips

Tijdens corona is maar weer gebleken hoe belangrijk het is om een fijne werkplek te hebben. Een plezierige plek kan bijdragen aan een betere werksfeer en leidt dus ook tot beter werkresultaat. Een werkplek met de juiste inrichtingen en facilitators is kortom best belangrijk en zou jou moeten helpen om het beste uit elke werkdag te halen.

In dit artikel delen we drie praktische tips om jouw kantoor een ‘makeover’ te geven zodat jij en je collega’s voortaan met veel plezier achter jullie bureau schuiven.

Aantrekkelijker dan thuiswerken

Op kantoor werken is tegenwoordig niet meer zo populair als het was. Veel mensen werken tegenwoordig thuis sinds corona, waardoor het lastiger is geworden om mensen naar kantoor te ‘lokken’. Een belangrijke voorwaarde voor het aantrekkelijk maken van de werkplek is dat het ervaringen biedt die thuis afwezig zijn. Bijvoorbeeld het schenken van hoogwaardige koffie, eet-opties en inspirerende ontmoetingsplekken. Het is een plek waar werknemers even rustig pauze kunnen nemen. Een kantoor moet een goede mix zijn van gastvrijheid en een fijne werkplek. Door te zorgen voor een luxe uitstraling van de werkplek, trek je werknemers naar kantoor.

Comfort als sleutel voor de inrichting

De keuze in meubels en decoraties speelt een rol bij de luxe uitstraling van de werkplek. Er zal daarom een goede afweging moeten worden gemaakt in een mooie uitstraling én comfort: een werkplek moet bovenal namelijk efficiënt zijn. Een goed idee is bijvoorbeeld om na te denken over mooie behang, sfeerverlichting en het plaatsen van een boekenkast. Ook het kiezen van aangename bureaustoelen en verstelbare tafels is een must.

Natuurlijk kan het best lastig zijn om een goede inrichting te bedenken die past bij de omvang en sfeer van de ruimte. Ideaal is het daarom om jouw bedachte inrichting met een 3D rendering visueel te maken. Dit geeft een mooie weergave van jouw werkplek zodat je een goed afgewogen keuze kan maken over hoe je het kan inrichten. 3D visualiseren van projecten helpt jou dus uit de voeten met het creëren van een smaakvolle werkomgeving.

Een informele ontmoetingsplaats
Het werd net al even aangehaald, maar het scheppen van een gezellige en rustige ontmoetingsplek kan ook een toevoeging zijn aan jouw werkplek. Een koffiecorner met gemakkelijke stoelen kan zorgen voor goede gesprekken en dus overal bijdragen aan het werkgeluk van je werknemer. Collega’s kletsen over het weekend, wisselen ideeën uit en eten hun lunch. Ook kan je op deze ontmoetingsplek klanten ontvangen, zodat ze meteen een positieve indruk hebben van je bedrijf: een win-win situatie dus. Ook kan het handig zijn als je er even niet uitkomt. Dan kan je hulp met renderen gelijk vragen of hiervoor terecht bij een bedrijf.