Laatste nieuws:
Vegan shampoo biologische producten pexels-castorly-stock-3872899

Biologische shampoo: de trend die zich blijft voortzetten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven, niet alleen als het gaat om zaken als transport en energie, maar ook in ons huishouden. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame opties en dus ook voor hun dagelijkse verzorging. Dat betekent natuurlijk ook dat we op zoek zijn naar een duurzame shampoo die niet alleen goed is voor ons haar, maar ook voor het milieu. Laten we eens kijken naar deze trend en wat biologische en duurzame shampoo nu precies inhoudt.

Vegan en duurzaamheid

Biologische shampoos worden steeds populairder door de groeiende nadruk op veganistische en duurzame producten. Mensen zijn zich steeds bewuster van de impact van hun keuzes op het milieu, en dat heeft geleid tot een grotere vraag naar haarverzorgingsproducten die volledig plantaardig zijn en geen dierlijke ingrediënten bevatten. Er zijn verschillende merken die aan deze vraag voldoen, met verschillende producten zoals de Kerastase shampoo.

Milieubewuste verpakking

Het gaat niet alleen om wat er in de producten zit, maar ook om de verpakking. Sommige merken hebben hun assortiment uitgebreid met verpakkingen die tot wel 97% gerecycled materiaal bevatten en volledig recyclebaar zijn. Dit laat zien dat ze zich niet alleen richten op de producten zelf, maar ook op de gehele levenscyclus van het product, van de productie tot de verpakking. Op die manier wordt de hele productieketen een stuk duurzamer.

Shampoo bars

Shampoo bars zijn een ander goed voorbeeld. Deze compacte, zeepachtige vorm van shampoo vermindert de hoeveelheid plastic verpakkingen. Shampoo bars worden vaak gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zijn meestal veganistisch. Er zijn al verschillende producten verkrijgbaar, zoals  conditioner bars, face wash bars en zelfs douchegel in vaste vorm.

Hoe weet je of iets biologisch is?
Om er zeker van te zijn dat je echt 100% biologische shampoo koopt en niet in de val loopt van misleidende ‘greenwashing’, is het slim om goed op de kwaliteitslabels op de verpakking te letten. Niet alle labels zijn namelijk even streng, dus maak hier onderscheid in. Een van de strengste en meest betrouwbare labels in Europa is Ecogarantie. Ecogarantie actualiseert hun voorschriften jaarlijks om in te spelen op de laatste ontwikkelingen en zorgen in de branche. Hierdoor biedt het een echte garantie voor de kwaliteit van biologische producten. Het is de meest betrouwbare manier om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk een authentiek biologisch product in handen hebt, en dat geeft toch een geruststellend gevoel.