Laatste nieuws:
Sociale afstand bij Mariaberg dankzij schoolstraat

Sociale afstand bij Mariaberg dankzij schoolstraat

Social distancing aan de schoolpoorten wordt een uitdaging. Daarom vormen de basisschool en de middelbare school Mariaberg, in overleg met de gemeente, vanaf 18 mei een deel van de Kloosterstraat om in een schoolstraat.

Bij de heropstart van de scholen in deze coronatijden zal het druk worden aan de schoolpoorten. Afstand houden is de boodschap. Een schoolstraat in een eenvoudige manier om dit voor elkaar te krijgen. Met een schoolstraat krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte. Dit kan het naleven van de social distancing-regel bij de heropening van de scholen vergemakkelijken.

Deel Kloosterstraat afgesloten half uur voor start van de lesuren

Het stuk van de Kloosterstraat tussen de Guido Gezellelaan en de Grensstraat wordt tot eind juni 2020 een half uur voor de aanvang van de lessen afgesloten met hekken. Alleen fietsers, voetgangers en de hulpdiensten krijgen toegang. De buurtbewoners kunnen de zone met de auto wel verlaten, maar niet terug binnenrijden. Deze maatregelen gelden alleen ’s ochtends.

De gemeente bekeek samen met de scholen of er nog locaties in aanmerking kwamen voor een schoolstraat. Verkeerstechnisch bleek de Kloosterstraat de enige geschikte plek om dit toe te passen.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet