Protestactie tegen het geplande asielzoekers opvang te Kalmthout

Protestactie tegen het geplande asielcentrum te Kalmthout

Op dinsdag avond 20:00 was het verzamelen geblazen aan het station Heide-Kalmthout.

Actie na oproep buurtcomité

Dit na een oproep van het buurtcomité en Vlaams Belang om te protesteren tegen de komst van een asielcentrum te Kalmthout, naast school Wilgenduin. Naar schatting een 350 mensen waren hiervoor afgezakt. Zowel jong als oud kwam de koude te trotseren om zijn of haar ongenoegen te uiten. Vlaams Belang gemeenteraadslid Koen Van Hees nam als eerste het woord en hekelde de gang van zaken bij de komst van het asielcentrum.

Protestactie tegen het geplande asielcentrum opvang te Kalmthout7

Geen vertegenwoordiging andere partijen

Vlaams volksvertegenwoordiger Filip De Winter nam daarna het woord en bekritiseerde de massa immigratie, het buitenspel zetten en het negeren van de wil van het volk. Wat opviel was de grote vertegenwoordiging van het Vlaams Belang. Met aanwezigen als Filip De Winter, Sam Van Rooy, Anke Van de Meers en Tom Van Grieken, heeft het Vlaams Belang zich als volkspartij laten zien. Als open protest viel het wel op dat er van geen enkele andere partij vertegenwoordigers aanwezig waren, wat toch de wenkbrauwen doet fronsen naar bestuurspartij CD&V. Wat duidelijk werd naar het einde toe te merken was, was de eensgezindheid. Als de plannen voor het asielcentrum niet opgeborgen worden, zullen er zeker nog acties volgen. Het protest is rustig verlopen zonder incidenten.

Protestactie tegen het geplande asielcentrum opvang te Kalmthout6

HS

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook404
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!