Massale belangstelling voor Slag van Wuustwezel 1814

Massale belangstelling voor Slag van Wuustwezel 1814

Meer dan 6.000 mensen bezochten dit weekend de Slag van Wuustwezel 1814. Het weer zat niet mee, maar dit gaf eigenlijk een nog realistischer beeld van hoe het moet zijn geweest.

Specialisten van de Napoleontische periode

Dit grootse evenement trok duizenden bezoekers, die op deze manier een blik in de geschiedenis konden werpen. Meer dan 500 gepassioneerde re-enactors uit alle delen van de wereld, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Malta, Italië, Spanje en zelfs Australië, ondernamen belangeloos de reis om hier hun grote hobby uit te oefenen. Al deze deelnemers zijn kenners bij uitstek van de Napoleontische periode. Geheel in stijl overnachtten ze in tenten op het oorlogsterrein, slapend onder een deken op een dikke laag stro, ondanks het vreselijke weer.

Omdat ook zij een geschiedenis verdienen!

Niet alleen was het reusachtig om erbij te zijn, er werd meteen een geweldig doel gesteund. Want alle winsten van dit evenement worden integraal doorgestort aan vzw Kinderkankerfonds UZ Gent onder het motto: ‘Omdat ook zij een geschiedenis verdienen…!’

Onze oprechte bewondering gaat uit naar hoofdorganisator Ron Van Dyck en al zijn enthousiaste vrijwilligers, die dit geweldige evenement waar hebben kunnen maken. En vanzelfsprekend ook naar al die gedreven re-enactors, die het beste van zichzelf hebben gegeven!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook450
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!