Slag van Wuustwezel 1814, Napoleon en zijn leger komen er aan!2

Slag van Wuustwezel 1814, Napoleon en zijn leger komen er aan!

Op zaterdag 28 & zondag 29 september 2019 wordt de vergeten veldslag van 11 januari 1814 terug tot leven gewekt. Ervaar een tentenkamp met 500 re-enactors, afkomstig uit de ganse wereld en zie hoe een Napoleontisch leger leeft, eet en slaapt!

Interessant en spectaculair

Handelaars, oude ambachten en veldkeukens op houtvuur zijn van de partij. De ganse dag zijn er demonstraties te bekijken of kan men even rusten bij een klein hapje en drankje. Het bivak is iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00. Het meest spectaculaire van elke dag is natuurlijk de veldslag met honderden soldaten, paarden en kanonnen. In een veilige zone kan je getuige zijn van kruitdampen, explosies en cavaleriecharges. Je waant je dikwijls te midden van een filmset! We waarschuwen u, de bezoeker, voor de soms luide knallen, maar delen gratis oorstopjes uit. Via audiocommentaar kan je duidelijk volgen hoe dergelijke veldslagen gebeurden. De veldslag is op zaterdag om 16:00 en zondag om 14:00. En natuurlijk zal keizer Napoleon zelf ook aanwezig zijn!

Praktische info en parking:

Met uw ticket (voorverkoop of aan de kassa) kan u tijdens de dag toekomen. Bivak geopend elke dag vanaf 10:00.
Tickets: te verkrijgen fysiek Bibliotheek Wuustwezel, VVV de Tasberg Essen, Toerisme Kalmthout of online.
Kinderen tot 6 jaar = gratis, kinderen van 6 tot 12 jaar = 3€ (4€ online), kassa 5 €
Volwassene = 6€ (7€ online), kassa 9€

Het terrein is niet met de wagen bereikbaar. Het gemakkelijkste parkeer je in het centrum van Wuustwezel of op onze betaalparking hoek Vloeikensweg/Kampweg (4€ per wagen) vlakbij het evenement. Of kom met de fiets en parkeer je fiets vlakbij.
De hoofdingang bevindt zich in de Gasthuisdreef, centrum Wuustwezel en de tweede ingang vindt men in de Korte Gasthuisdreef.

Eventuele winsten van dit evenement worden integraal doorgestort aan vzw Kinderkankerfonds UZ Gent onder het motto: ‘Omdat ook zij een geschiedenis verdienen…!’

Alle info: www.slagvanwuustwezel1814.be

Filmpje en foto: Ron Van Dyck

RVD

Facebook284
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!