Klantenkantoor Fluvius in Essen sluit op 1 november

Klantenkantoor Fluvius in Essen sluit op 1 november

Netbedrijf Fluvius, in 2018 ontstaan uit de fusie van Eandis en Infrax, voert aanpassingen door in zijn kantorennetwerk. Daardoor zullen 12 van de 42 klantenkantoren van Fluvius op 1 november 2019 sluiten, waaronder het kantoor van Essen.

Wel werkpost, geen klantencontact meer

De beslissing heeft geen impact op de medewerkers in die kantoren, zij blijven allemaal bij Fluvius aan de slag. De locatie in Essen blijft wel een technische werkpost, maar dan zonder klantencontact.

Het klantenkantoor in de Melkerijstraat telt jaarlijks maar weinig bezoekers. Bovendien voldoet het niet meer aan de moderne noden van klantgerichtheid. Het kantoor in Essen open houden is dan ook niet efficiënt. Zeker niet door het efficiëntietraject dat in 2018 met de fusie van Eandis en Infrax werd opgestart. Fluvius wil de werkingskost tegen eind 2022 met 15 procent verminderen, om zo de energiefactuur van de klant te doen dalen.

Klantenservice verder uitbouwen

Met de sluiting van twaalf kantoren wil Fluvius niet inboeten op klantenservice. Integendeel. Fluvius blijft het bijzonder belangrijk vinden goed bereikbaar te zijn voor alle klanten en bouwt zijn klantenservice verder uit. De voorbije jaren is echter gebleken dat steeds minder mensen een klantenkantoor binnenstappen met vragen over hun nutsvoorzieningen of premies. Het aantal contacten via telefoon en – vooral – de website van Fluvius blijft echter jaarlijks stijgen.

Opladen budgetmeters

Ook klanten met een budgetmeter stappen steeds minder vaak een Fluvius-kantoor binnen. Door de nauwe samenwerking met de OCMW’s kunnen budgetmeterklanten die toch een persoonlijk gesprek wensen, steeds daar terecht. Zij kunnen ook 24/7 de budgetmeter opladen aan de oplaadterminals. Bovendien vervangt Fluvius in versneld tempo de budgetmeters door digitale energiemeters, zodat de klanten meer diensten vanop afstand kunnen regelen via www.mijndigitalebudgetmeter.be.

Een vraag over of voor Fluvius? Check eerst de website fluvius.be. Je vindt er een schat aan informatie. Je kan ook terecht op het algemeen nummer 078 35 35 34.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet