Laatste nieuws:
Mag ik me even voorstellen Mijn naam is Freddy

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Freddy

Het ging niet goed me met me. Ik was in een tuin terecht gekomen en had vreselijke honger en dorst. Ik had het benauwd en het hete weer deed me geen goed. Het leven op straat werd me een beetje teveel. Ik had vroeger ook een thuis en een baasje, maar die smeet me buiten. Ik moest ‘geholpen’ worden en hij had denk ik geen zin in de onkosten.

Zo zag ik er uit toen ze me vonden

Als huiskater is het toch wel moeilijk jezelf op straat te handhaven en ik heb veel moeten vechten. Ik zag het uiteindelijk echt niet meer zitten. Ik ben ergens in een tuin gaan zitten waar ook honden waren, maar ik was daar niet bang van. Ik voelde me te lamlendig, ondanks dat ik pas drie jaar oud ben. Ineens stonden er mensen, van Canina hoorde ik later, die me meenamen. Ik kreeg zomaar te eten en te drinken! Even dacht ik dat ik in de kattenhemel terecht was gekomen, zo heerlijk.

Omdat ik het benauwd bleef hebben met een snotneus, hebben ze me laten onderzoeken en toen viel de klap. Ik heb kattenaids, ongetwijfeld opgelopen bij al dat vechten met andere katten, want zo word je besmet. Voor mensen ben ik geen gevaar, die kunnen door mij niet besmet worden. Maar het is voor mij wel de genadeklap, want wie wil mij nu nog hebben? Hier bij Canina kroelen ze veel met me en zelfs bij de dierenarts lag ik nog blij te knorren. Ze zeggen hier: “Die Freddy is toch zo’n lieverd!” Diezelfde dierenarts heeft me trouwens gecastreerd, dus dat hebben we ook weer gehad.

Ik heb het hier zo goed bij Canina, maar mijn hart breekt als ik denk wat ik vroeger heb gehad. Dat doet zo’n pijn in mijn borst. Mijn eigen vertrouwde omgeving, mijn eigen baasje, mijn eigen thuis. Ik heb daar zo’n heimwee naar, zo’n intens verlangen. Ik zal in de toekomst vaker antibiotica kuren nodig hebben voor mijn snotneus, maar dat is toch geen reden om niet van me te houden? Ik verdien toch ook een schootje en liefde? Wil jij van me houden, wil jij me geven waar ik zo ontzettend naar verlang?

Wil je meer weten over lieve Freddy? Neem dan contact op met dierenasiel Canina, ze zullen je alles over deze lieverd vertellen.
Canina
Kievitstraat 40
2910 Essen
03/6771291

LW

Facebook176
Twitter
Follow Me
Tweet