Laatste nieuws:
De Hobby van Peggy Lambrechts - Gastgezin Kittens - Canina
Peggy met Paris, een vondelingetje bij Canina

De bijzondere hobby van… Peggy Lambrechts!

Gered van een mesthoop: een piepklein poesje dat meteen je hart steelt. Het was de basis voor de bijzondere hobby van Peggy Lambrechts (44).

Friemeltje

“Mijn dochter heeft een paard en daar waar ze die stalt had een kat gejongd op een mesthoop”, legt Peggy uit. “Dat had men niet in de gaten en daarom werd er nog meer mest op de hoop gegooid, bovenop dat nestje. Mijn dochter hoorde gepiep en wist nog een levende kitten te redden, die ze mee naar huis nam. Het was een poesje, een tijgertje, en woog maar 45 gram. We hebben haar Friemeltje genoemd. De eerste 2 weken hebben we die om de 2 uur gevoed, dag en nacht. Ze had een kattendraagmand met een warme kruik, dekentjes en een wekker. Dit om haar het gevoel te geven dat ze de hartslag van haar moeder hoorde.”

116 De Hobby van Peggy Lambrechts - Gastgezin Kittens - Canina - (c) Noordernieuws.be - IMG_9173

Ernstige darmafwijking
“Ik nam haar mee naar mijn werk, daar had ik toestemming voor, en als ik niet kon nam mijn dochter haar mee. Maar uiteindelijk heeft Friemeltje het niet gered. Ze at en dronk, maar er kwam niets uit. Uiteindelijk bleek ze een darmafwijking te hebben en het darmkanaaltje was dichtgegroeid. Er is nog microchirurgie toegepast, maar de kwaal bleek zo erg dat we haar moesten laten inslapen. Dat afscheid was vreselijk! Maar ondanks het verdriet dacht ik: ik wil meer van die sukkeltjes opvangen. Mijn vriendin Lutje De Wagter vangt kittens en zwerfkatten op en zei dat ik het moest proberen.”

 

“Het afscheid van Friemeltje was vreselijk, maar ondanks dat verdriet wilde ik meer van die sukkeltjes opvangen.”

 

300 kittens

“Bij dierenasiel Canina heb ik een contract getekend om gastgezin te worden. Als er kittens worden binnengebracht, worden er ook bij mij geplaatst. Zo zijn er 18 gastgezinnen en vorig jaar hebben we samen een kleine 300 kittens opgevangen. Dat is veel, maar is uiteindelijk slechts het topje van de ijsberg. Zolang mensen hun katten niet laten steriliseren of castreren, zal dit altijd de beroemde druppel op de gloeiende plaat blijven. Want er zijn nog steeds hordes mensen die weigeren hun verantwoording te nemen.”

100 De Hobby van Peggy Lambrechts - Gastgezin Kittens - Canina - (c) Noordernieuws.be - 20150620_173731

Katten zijn vaak niet solitair

“Dit doe ik nu sinds 2014 en besloot een eigen facebook pagina te maken. Ik was heel de dag filmpjes aan het maken en mijn man, die IT’er is zei: ‘Ik zal een pagina voor je maken waar je al je foto’s en filmpjes op kan zetten.’ Veel mensen willen een bepaald soort kitten, dat kan om karakter, uiterlijk of geslacht gaan. Dan vraag altijd naar de thuissituatie, dat doen we bij alle gastgezinnen, omdat niet elk kitten overal past. We proberen wel altijd de kittens per 2 te plaatsen. Veel katten zijn namelijk helemaal niet solitair. Ze hebben wel de naam, maar vaak klopt dit niet. Veel kittens hangen aan elkaar en zijn daarom niet altijd even toeschietelijk. Als er eentje is die erg hangt aan een ander, dan mogen die niet apart geplaatst worden. We proberen voor elke kitten het juiste tehuis te zoeken.”

Sommige mensen hebben liever een oudere kat
“Een kitten plaats ik alleen als ik weet dat die daar voor geschikt is, bijvoorbeeld als die al erg veel heeft meegemaakt. Aan het eind van het kattenseizoen, vanaf begin mei-juni tot eind van het jaar, plaats ik ook volwassen katten van Canina op mijn pagina. Zo kunnen mensen altijd kijken of er een kat voor hen is, want niet iedereen wil per se een kitten of is daar geschikt voor. Sommige mensen hebben liever een oudere kat die ze niet meer hoeven op te voeden.”

 

“We zijn altijd op zoek naar gastgezinnen, al is het maar voor één nestje per jaar.”

 

Op zoek naar gastgezinnen

“We zijn altijd op zoek naar gastgezinnen, al is het maar voor een nestje per jaar dat ze willen opvangen. Een gastgezin is een gastgezin en mensen die dat willen doen kunnen zich via Canina opgeven. Het gaat dan om de opvang van tamme en/of verwilderde kittens, die echt zorg nodig hebben voor ze naar de nieuwe eigenaars gaan.”

Veel voldoening

“Ik heb heel veel voldoening van mijn hobby, omdat ik de dieren kan helpen, omdat ik het thuis kan doen en veel mensen leer kennen. Maar vooral omdat ik het gevoel heb een radertje te zijn in een groot geheel van hulpverlening naar dieren toe!”

LW

Peggy’s Facebook pagina Het Kittenpaleis
Foto’s: Peggy Lambrechts en Noordernieuws.be
Filmpjes: Peggy Lambrechts

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook385
Twitter
Follow Me
Tweet