Laatste nieuws:

Leerlingen GO! Basisschool Erasmus Essen ruimen zwerfvuil

Zwerfvuil is een immens probleem dat alleen maar groter wordt. Vaak zie je lege, openbare vuilnisbakjes, maar de grond in de directe omgeving is bezaaid met rommel.

Afvalproject Mooimakers

Vandaag gingen leerlingen van het eerste en een aantal van het vijfde en zesde leerjaar van GO! Basisschool Erasmus Essen met grijpstokken en vuilniszakken aan de slag, om de schoolomgeving proper te maken. “Dit past in het afvalproject van Mooimakers”, legt juf Kelly Van Cauwenbergh uit. “Dit gebeurt wekelijks en het is de bedoeling om vaker acties te doen. Om zo de leerlingen bewust te maken van afval, de afvalberg en het effect op het klimaat.”

Erasmus School Opruimactie Zwerfvuil Essen met Nicolaij, Joyce en Hara
Vlnr Nicolaij, Joyce en Hara
Alleen eten in doosjes

“Ze mogen geen boterhammen of koekjes in papier meebrengen, alleen in een doosje. Drinken, zoals water, thee of melk, in herbruikbare flesjes. Maar in ieder lokaal staan bekers en kunnen ze water pakken.” In redelijk korte tijd wisten de jongens en meisjes de vuilniszakken te vullen met de meest uiteenlopende rommel. Van touwtjes, blikjes van energiedrank, zakdoekjes, fruit, plastic tot lege bierblikjes en onderdelen van fietsen toe. Een dode muis mocht in de natuur blijven.

Erasmus School Opruimactie Zwerfvuil Essen - Sahranaz
Sahranaz heeft ook al veel verzameld

Veel mensen, en dus ook kinderen, ruimen zeer regelmatig zwerfvuil. En nog wordt het niet minder, integendeel. Kennelijk is het voor veel mensen teveel moeite om hun rommel bij zich te houden tot ze een vuilnisbakje tegenkomen of gewoon mee naar huis te nemen. Het is makkelijker als een ander het opruimt, ongeacht of dit kinderen zijn of volwassenen. Een situatie die we alleen maar kunnen keren als we allemaal meewerken aan een propere omgeving.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook178
Twitter
Follow Me
Tweet