Laatste nieuws:
GO! Basisschool Erasmus Essen beloond voor inzet - Noordernieuws.be 2019 - 111

GO! Basisschool Erasmus Essen beloond voor inzet

Vorig jaar nam GO! Basisschool Erasmus Essen deel aan het mooimakersproject, waarbij de leerlingen wekelijk de straat op gingen om de schoolomgeving proper te maken.

Meest uiteenlopende rommel

Deze actie zorgde er ook voor dat de leerlingen zich bewuster werden van afval, de afvalberg en het klimaat. De hoeveelheid zwerfafval die iedere keer verzameld werd, was enorm en binnen de kortste keren waren vuilniszakken gevuld met de meest uiteenlopende rommel.

109 GO! Basisschool Erasmus Essen beloond voor inzet - Noordernieuws.be 2019 - 109

Blijven werken aan de bewustwording

Niet alleen zorgde dit voor een propere schoolomgeving, vandaag kwam de financiële beloning vanuit de gemeente en Helmut Jaspers reikte een check van €360,- uit. “We gaan dit project absoluut verder zetten”, vertelt Geert Peeters, directeur GO! Basisschool Erasmus Essen. “Dit jaar zullen we het gebied uitbreiden naar de straat: de Hofstraat en het deel Nieuwstraat tussen Aldi en Hofstraat. Zo blijven we werken aan de bewustwording van de kinderen, dat zwerfvuil niet kan en niet hoort.”

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet