Laatste nieuws:
11 dingen waar je geen tijd aan wilt verspillen

11 dingen waar je geen tijd aan wilt verspillen

Sommige zaken in het leven zijn gewoon je tijd niet waard. Aan deze dingen wil je zeker geen tijd verspillen.

1. Afleidingen die de tijd met je dierbaren verpesten

Je krijgt een beperkte hoeveel tijd met ieder van je dierbaren – en deze tijd is de meest waardevolle tijd in je leven. Dus waarom zit je met je smartphone voor je snoet in het bijzijn van de mensen van wie je het meeste houdt?

Zet je telefoon op stil. Houd je aandacht bij je dierbaren – daar zul je jezelf later dankbaar voor zijn.

2. Angsten die je tegenhouden om je dromen waar te maken

Simpele angsten kunnen ervoor zorgen dat je tientallen jaren blijft dromen en nooit concrete stappen zet. Begin met het overwinnen van je angsten in kleine stappen. Zo gun je jezelf de vrijheid om het leven te leven waar je écht gelukkig van wordt.

3. Roddelen en oordelen over anderen

Roddelen en oordelen maakt je niet blij, het maakt anderen niet blij en het beschadigt relaties. Hoe meer je het doet, des te minder liefdevol je je leven en je omgeving maakt.

4. Een levenspad dat niet bij je past

Ben je op een levenspad beland waar je helemaal niet gelukkig van wordt? Een carrière die je niet gelukkig maakt, een relatie die niet werkt, een levensstijl die je opbrandt? Geen probleem, het kan ons allemaal overkomen. Maar blijf er niet in hangen. De tijd om bij te sturen is nu, niet over tien jaar.

5. Een constant gevoel van ‘drukte’ en haast

Hoe meer je haast, des te sneller het leven lijkt te gaan. Des te sterker je de drang voelt om te haasten. Het is een neerwaartse spiraal.

Haal adem, vertraag. Het is nutteloos om door het leven heen te rennen, want we weten allemaal wat onze uiteindelijke bestemming is. Leven gaat om de reis – niet om de bestemming. Ik heb persoonlijk geen haast om tussen zes plankjes te belanden.

6. Constante ontevredenheid

Ontevreden zijn is makkelijk maar ook giftig voor je blijdschap. Daag jezelf uit om tevreden te zijn met wat je hebt en wie je bent. Zoek redenen om dankbaar te zijn voor je leven zoals het nu is.

Als je je altijd ontevreden voelt zul je je altijd ontevreden blijven voelen. Ongeacht de veranderingen die je doorvoert. Als je leert om tevreden te zijn met wat je hebt, zul je je altijd blij en dankbaar voelen. Best logisch.

7. De verwachtingen van de samenleving

Soms kom je op een punt dat je omgeving iets van je verwacht, en jij voelt dat je iets heel anders wilt doen. Als je er geen schade mee aanricht, kies dan je eigen pad. Dit is jouw leven, jouw unieke pad, jouw enige kans om je dromen waar te maken.

8. Jezelf vergelijken met anderen

Er zullen altijd mensen zijn die beter zijn in alles wat je bent, kunt en doet. Maar er is niemand beter in jou zijn. Gebruik anderen gerust als inspiratie. Maar besef altijd dat je appels met peren vergelijkt wanneer je jezelf vergelijkt met anderen. Een mensenleven is eindeloos complex en jij bent niet hetzelfde als de mensen die je op een voetstuk zet. Jij bent jij, en jij hebt je eigen eigenschappen en mogelijkheden.

Werk met je sterke kanten mee en voel je niet slecht als anderen iets beter kunnen dan jij.

9. Zorgen maken over je gemaakte fouten

Piekeren over dingen die in het verleden zijn gebeurd is giftig voor je blijdschap. Wat is gebeurd, is gebeurd. Nu is er een nieuw moment en de zorgen die je ervaart bestaan alleen nog maar in gedachten.

Blijf niet hangen bij fouten uit het verleden. Je deed het beste wat je kon in dat moment. Nu is het tijd om je aandacht in het moment te houden. Nu kun je nieuwe keuzes maken om je leven beter te maken. Richt daar je aandacht op, dan maak je alles beter.

10. Achter goedkeuring aanlopen

Als je je druk maakt over wat anderen van je denken, dan leef je je leven niet voor jezelf. En als je altijd bezig bent met het krijgen van goedkeuring, dan bewandel je niet je eigen pad.

Het is vooral belangrijk dat jij jezelf recht kunt aankijken in de spiegel. Dat jij blij wordt van wat je ziet, van wie je bent en wat je doet. Jouw goedkeuring is alles wat je nodig hebt. Je kunt anderen nooit lang tevreden houden. En lukt dat wel, dan doe je dat ten koste van je eigen unieke persoonlijkheid. Durf jezelf te zijn. Zelfs als je niet de goedkeuring krijgt die je verlangt, dan krijg je vaak in ieder geval respect.

11. Wachten op het perfecte moment

Het juiste moment om je dromen waar te maken breekt nooit aan. Er zijn altijd redenen om het niet te doen. En als je je door die redenen laat tegenhouden, zul je je dromen nooit waarmaken.

Is het echt nodig om volledig financieel comfortabel te zijn voordat je begint aan je eigen bedrijf, aan kinderen of een lange reis? Wil je echt wachten tot alles perfect is?
Je weet nooit wat er kan gebeuren. Misschien is je leven nu wel zo perfect als het ooit gaat worden! Wacht niet, begin gewoon. Dromen zijn er om waar te maken. En hoe eerder je begint, des te meer tijd je hebt om nog meer dromen te realiseren.

Laat los wat anderen van je denken. Leer schijt hebben aan wat anderen van je denken. Dit is jouw leven, en het is tijd dat je je eigen pad bewandelt en doet wat goed voelt voor jou. Anderen zullen altijd hun mening hebben, en dat is prima. Ondertussen kun jij het leven vormgeven waar jij gelukkig van wordt.

Bron: soChicken
Foto: Pixabay

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet