Laatste nieuws:
Group Thys gaat voluit voor duurzaamheid

Group Thys gaat voluit voor duurzaamheid

Twintigduizend vierkante meter dak vol zonnepanelen

Maandagavond opende deurenfabrikant Group Thys zijn nieuwe installatie in het bijzijn van het personeel en hun klanten. De aanwezigen mochten met een helikopter de lucht mee in.

Feestelijke opening

De eer was aan burgemeester Dirk Van Mechelen. Hij mocht aan de Kapelsestraat bij Group Thys het zonnepark feestelijk openen. Group Thys is al aan zijn derde generatie toe. Het familiebedrijf telt 120 personeelsleden en is doorheen de jaren geëvolueerd van een traditionele houthandel naar een fabrikant en verdeler van binnendeuren, vloeren en keukens. “In het productieproces is heel wat elektriciteit nodig. En dus kozen we begin dit jaar voor hernieuwbare energie. We vernieuwden eerst de dakbedekking van onze daken en lieten 6282 zonnepanelen leggen, goed voor 1,74 Mwp of een energie-opbrengst van 1600 Mwh per jaar. In mensentaal zouden hiermee 460 gezinnen van elektriciteit kunnen voorzien worden. En ons ecologisch verhaal stopt hier niet. Er loopt nu een studie voor batterij-opslag. Het overschot aan elektriciteit die we nu tijdens de dag opwekken, zouden we dan kunnen stockeren om ’s nachts te kunnen gebruiken.”

Group Thys deed beroep op Eco Technics

De investering kost 1,4 miljoen euro. Group Thys deed voor de engineering en installatie beroep op het bedrijf Eco Technics uit Brecht. Ze hebben ervaring met dit soort projecten. Zaakvoerder Wim Eelen is fier dat Group Thys beroep deed op hen. “Installaties als deze worden er geen vijf per jaar in Vlaanderen gelegd. We zijn ondertussen al 13 jaar actief in deze markt en zien nog héél veel potentieel.”

Beeldmateriaal: ©Tom Vorsselmans

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet