Laatste nieuws:
Strapdag Basisschool Erasmus Essen - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_9347

Basisschool Erasmus doet mee met Strapdag!

Basisschool Erasmus ligt in een onverwacht mooie, groene omgeving. Aan de kant van de hoofdingang grenst het grote speelplein aan een enorm plantsoen, omringd door prachtige, hoge bomen. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, een eind van de schadelijke uitlaatgassen vandaan.

Veiligheid staat bovenaan

Het mooie speelplein is een veilige plek en bij basisschool Erasmus staat veiligheid bovenaan. Daarom doet de school ook dit jaar weer mee aan Strapdag. Strap is een combinatie van stappen en trappen. Alle scholen die aangesloten zijn bij Octopusplan, Octopusscholen dus, kunnen aan deze dag meedoen. Te voet of met de fiets naar school is gezond voor een kind, maar ook voor het milieu! En met deze bewustwording kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Bewust maken van de gevaren in het verkeer

“We merken dat veel kinderen te vaak met de auto naar school worden gebracht”, vertelt juf Nele Pauwels, “Hierdoor worden ze zich niet bewust van verkeerssituaties. Zoals dat ze moeten stoppen aan de stoeprand, dat ze zichtbaar moeten zijn en zich bewust zijn van altijd het aanwezige gevaar van andere weggebruikers. Als je altijd in de auto zit, merk je daar niet zoveel van. Ook moet het dragen van een fluovestje net zo gewoon worden als je schoenen aantrekken. Een fluovestjes kan hét verschil maken tussen gezien of aangereden worden. We willen de verkeersveiligheid rond de school in beeld brengen en ouders stimuleren hun kinderen te voet of met de fiets naar school te laten gaan. Bovendien is de school op die manier makkelijker en veiliger te bereiken dan met de auto“

Vrolijk begin van de dag

Al twee weken wordt er in de klassen rond het thema verkeer gewerkt. Zo is er een zebrapad in de klas en iedere ochtend beginnen de kinderen met het youtube filmpje van het Straplied. Ze doen dan hun fluovestje aan en dansen op het liedje. Van de organisatie van Strapdag krijgt elk kind een Straparmbandje, puzzelstukjes voor elke opdracht die ze goed hebben uitgevoerd, ballonnen, …

Let op, school!

Vandaag was het dan zover, de Strapdag. Onder politiebegeleiding staken de kinderen van basisschool Erasmus de drukke Nieuwstraat over, liepen een eindje over de stoep, staken de Dreef over om vervolgens weer de drukke Nieuwstraat over te steken. Zo leren de kinderen oversteken en maken op een leuke manier kennis met de politie. Maar, heel belangrijk, bestuurders worden er zo op attent gemaakt dat hier een school is en dat ze dus alert moeten zijn!

Meer weten over deze vrolijke school? Kijk op Facebook

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook54
Twitter
Follow Me
Tweet