Laatste nieuws:
Laffe inbreker schopt hond dood

Laffe inbreker schopt hond dood

Donderdagavond, 20 juli, komen Lutgarde De Fruytier en haar man Jaap rond 17:30 thuis na een behandeling in het ziekenhuis. Normaal worden ze enthousiast begroet door hun honden Ika en Poek. Twee zusjes die ze drie jaar geleden adopteerden via S.O.S. Strays, een stichting die zwaar getraumatiseerde en mishandelde honden uit Spanje opvangt.

Ika was duidelijk niet goed

“We zagen meteen dat het niet goed met onze Ika was,” vertelt Lutgarde, “normaal werden we altijd heel blij begroet en nu niet. Ika kwam wel naar ons toe, maar was niet enthousiast zoals normaal. Ze was anders, er was gewoon iets fout. We zagen ook meteen dat er aan het slot van de voordeur was geprutst. Toen we uiteindelijk binnen geraakten ging Ika liggen, terwijl ze normaal om aaitjes komt en lekker flodderen.”

Zware inwendige bloeding

“Op haar buik zagen we een blauwe plek en bult zo groot als een voetafdruk en haar tandvlees en het roze van haar ogen was wit. Dat duidde op een grote inwendige bloeding. Ze is gaan liggen en is niet meer rechtgekomen. Toen we echt beseften wat er aan de hand was met haar, is ze gestorven. Ik wilde de politie bellen, maar alle politieposten in de omgeving (Wuustwezel, Kalmthout, Essen) waren gesloten in verband met het verlengde weekend.”

Verwijten

“Toen de politie maandag kwam om vaststelling te doen, was onze Ika al begraven. De politie verweet ons dat we niet eerder contact hadden opgenomen: we hadden 101 moeten bellen. Maar Ika was al dood, dus er was geen noodzaak meer voor een spoedoproep. Twee weken geleden is de pup Aïk van Wendy Van Dijck die hier in de straat woont vergiftigd, waarschijnlijk is er gif over de draad gegooid. We mochten geen verband leggen met de dood van die hond. Bovendien zeiden ze: ‘Heb je gezien dat je hond doodgestampt is? Dan kun je het ook niet zeggen!’ Ik mocht over de dood van Ika ook geen contact hebben met de media, dat zou de politie in een slecht daglicht stellen. Maar mijn hond is vermoord, mensen moeten toch weten wat er speelt?”

Zie ook: Laffe dierenbeul vergiftigt pup van veertien maanden oud

S.O.S. Trace

“We hebben zusjes Ika en Poek drie jaar geleden geadopteerd via stichting S.O.S. Strays, eis was dat ze samen geplaatst werden. Ze hielden heel veel van elkaar en konden niet zonder elkaar. Poek ligt nu aldoor op plaatsen waar Ika altijd lag, zoekt haar constant in de tuin en is heel verdrietig. Maar wij natuurlijk ook! Ika was mijn schaduw en volgde me overal, zelfs als ik naar het toilet ging. Ik denk haar overal te zien, maar ze is er niet meer.”

Met haar leven verdedigd

“Pas nu, na drie jaar waren ze helemaal op hun gemak en dan gebeurt dit. Ika was ook heel waaks en beschermend geworden. En haar waakzaamheid werd haar dood. Zusje Poek is rustiger en volgde Ika overal. Zolang ik erbij was deed ze niks, maar de buren hebben gezegd dat ze heel erg waaks was. Ze beschermde ons en heeft ons huis met haar leven verdedigd, letterlijk. Dus als mensen iemand kennen met onverwachte hondenbeten, zouden die van onze Ika kunnen zijn en vraag ik ze dringend meteen contact op te nemen met de politie. Zodat andere mensen niet dit vreselijke hoeven mee te maken: dat je dier waar je zo ontzettend veel van houdt, en andersom, wordt doodgestampt!”

Op de grote foto: Ika (links) en Poek

LW

Facebook131
Twitter
Follow Me
Tweet

2 Reacties

  1. Lieve mensen,wat een verschrikkelijk verhaal. Helaas hebben wij een goede week geleden met een buurvrouw uit onze laan ook niet zo’n leuke ervaring met de politie gehad. Want namelijk werd haar hond voor de derde keer aan gevallen door dezelfde hond, maar nu hing daar wel een vette rekening aan van honderdtwintig euro van de dierenarts. Ja ze zouden wel eens langs gaan bij de dader in de komende week en er werden geen aantekeningen van gemaakt. Gelukkig was haar naaste buurman er bij aanwezig en heeft zich er erg boos over gemaakt en heeft het hoger op gezocht, met als gevolg dat er alsnog toch meer werk van gemaakt is. Ze zijn langs geweest bij de baas van de hond met de melding dat het bedrag moest worden terug betaald. Maar tot op heden heeft de buurvrouw nog geen cent terug ontvangen van die boosdoener. Dus heeft dit muisje nog een vette staart. Ik wens U veel sterkte met alles.

  2. Waar gebeurde dit? Ik heb ook honden en wil weten of ik waakzaam moet zijn…